nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
20°

«La passió de Crist»

La crítica de cine no és la meva dedicació habitual, però hi ha ocasions que bé es mereixen una excepció, i en aquest sentit voldria fer una breu recensió sobre dues pel·lícules que en aquests dies apareixen en cartellera, una sobre la mentida, i l'altra sobre la veritat. La pel·lícula de la mentida se titula La mala educación, i el millor d'aquest film és el seu títol, ja que defineix la actitud del seu director, del qual no vull recordar ni el nom. El que presenta és tan fals, que no importa parlar-ne gaire. La prova que és mentida la tenim a la vida real.

La pel·lícula de la veritat és La passió de Crist de Mel Gibson, que relata amb exactitud i amb fidelitat uns esdeveniments que revolucionaren la història de la humanitat, i dels quals no podem culpar només els jueus, sinó que tots els pecadors som culpables d'aquella ignominiosa creu. I si el que alguns censuren de la segona és la seva cruesa, ¿criticarem també Ecce homo de Murillo, o Jesús carregat amb la Creu del Greco, o eCrist crucificat de Velázquez, o tantes d'altres imatges que pel seu realisme també han commogut moltes generacions?

Crec que el temps em donarà la raó, i veurem com la pel·lícula La passió de Crist passarà a la història com una bona producció del setè art. A més, em conforta saber que el fulgor de la resurrecció és la garantia de l'esperança que un dia se descobrirà la veritat davant de tots els homes.

Ricard Ramos Carrique, viceprior de la Sang.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris