cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Trànsit i comerciants a Palma

Vull expressar la meva opinió sobre el controvertit tema de la zona ZAR a l'àrea del mercat de l'Olivar. És un tema complicat, però jo crec que aquest Ajuntament ha tingut una errada molt greu, ha pecat de no saber planificar. Quan tens un projecte a fer, la primera cosa que has de fer és definir-ne l'objectiu, que en aquest cas és el de llevar trànsit de la ciutat, habilitar zones de trànsit per a vianants, per fer més agradable la ciutat. El segon punt és planificar per fases com es farà per aconseguir aquest objectiu.

L'Ajuntament de Palma aplica una sèrie de mesures de mobilitat sobre el trànsit, suprimint un nombre important de places d'aparcament a la via pública i creant una important corona d'aparcaments subterranis, i jo deman: ¿per què no s'han creat prou zones d'aparcaments en aquests pàrquings subterranis per als residents si resulta que aquests tenen dificultats per aparcar? ¿Els residents s'han demanat la dificultat dels visitants a la zona per poder aparcar? ¿Coneixen que a d'altres zones de la ciutat s'han de pagar alts costos per llogar pàrquings privats o per comprar places en propietat? ¿Saben el que costa mantenir els guals permaents? ¿Per casualitat aquests ciutadans mantindran un aparcament continuat a la seva pròpia zona sense gens de cost, ni tan sols el de l'ORA per a residents, com fins ara estaven pagant? No vull crear polèmica, només vull exposar les meves reflexions. Jo també em consider ciutadà de Palma i, per tant, mereixedor dels mateixos drets i sofridor dels mateixos inconvenients que pugui tenir qualsevol altre ciutadà. Consider que l'Ajuntament, pel fet de voler donar una solució en principi bona per a una cinquantena de veïns o més, que puguin realment residir en aquestes zones, està creant una situació de comparatius injusts i uns greuges que difícilment després es podran corregir.

I dels comerciants, ¿què en diem? Doncs, aquesta vegada els don suport, perquè consider que aquesta ciutat també necessita els comerços i aquests a la vegada han de menester una ciutat en condicions. Pens que en els darrers temps s'han pres moltes mesures i iniciatives que sembla que estan afectant els comerciants, perquè és fàcil observar que cada vegada la gent passeja manco per la nostra ciutat, perquè tal vegada un excés de fer una ciutat idíl·lica fa que es prenguin mesures sense tenir en compte els nostres hàbits i els nostres costums, la nostra identitat i la nostra manera de pensar i de fer. Ara com ara, ens agradi més o menys, el cotxe conviu amb nosaltres i no tinc notícies de ningú que no l'utilitzi. Haurem de construir una ciutat tan habitable còmoda i accessible com resulti possible, però sempre en consonància amb la nostra realitat, amb els moments actuals sense oblidar els nostres costums i hàbits.

Simplement és una opinió més.

Juán Jesús Rodríguez Herrero

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris