algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

L'obsessió pel Pacte i per Carod

El president Matas llançà tota la seva artilleria pesant contra el Pacte de Progrés que governà les Balears la passada legislatura i afirmà que «no volem que l'experiència es repeteixi en el conjunt d'Espanya». I si menyspreatiu va ser amb la passada experiència progressista, les seves afirmacions en contra del líder d'ERC, Josep Lluís Carod-Rovira fregaren l'histerisme. Matas destacà que «no volem que ningú de fora d'aquesta comunitat ens véngui a dir el que hem de fer, ningú, i menys amb els qui pacten amb assassins». Sorprèn tanta vehemència quan és prou sabut que el PP-balear és molt disciplinat respecte a les instruccions que rep de Madrid. Però més preocupant és encara aquest visceralisme anticatalanista que res de bo anuncia de cara al futur.

De què li serveix tanta crispació a la societat balear actual? Cap on anam per aquest camí? L'experiència del Pacte de Progrés va ser fruit de la decisió democràtica del poble i en bona part conseqüència dels escàndols que marcaren la darrera etapa dels governs Cañellas. I cal recordar que els partits que el conformaven -inclosa, aleshores, UM- assoliren l'any pasat la majoria dels vots tant a Mallorca com a Menorca. En conseqüència, el mínim que es mereix aquella experiència és respecte democràtic. Respecte a Carod-Rovira, no s'ha d'oblidar que és un ferm defensor de la mateixa llengua i cultura que protegeix l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears. Només aquest fet merteix, com a mínim, consideració. Si Carod cometé un error negociant amb ETA, ho ha pagat amb la seva sortida de l'Executiu català. Tant de bo tots els polítics que han comès equivocacions o s'han vist immersos en escàndols haguessin deixat el càrrec amb la mateixa dignitat! Què diria el PP si Carod s'hagués aferrat a la cadira com una pagellida i negàs evidències?

El que necessiten les Balears és calma, respecte absolut per la democràcia i ferma lleialtat a l'Estatut. I el primer encarregat que aquests valors es facin realitat és el nostre president, Jaume Matas i Palou.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris