algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Calaixos

Un altre dia ens aturarem en la qüestió referent a què s'ha de fer en una empresa pública per a gestionar la construcció de centres d'ensenyament quan, des de la II República, s'han fet escoles directament des de les administracions. Però això serà un altre dia, quan apareguin proves del que ara són dubtes. Avui celebrarem que el govern presidit pel mateix senyor Matas, que acceptà unes competències d'educació manifestament mal dotades i ens les va vendre com un èxit de la seva gestió i del «bon rollito» que s'establia entre dues administracions del mateix partit (casualment, el seu), aquest govern, deia, reconeix que ens falten una caramullada de doblers, que «qualcú» ens manlleva, per arribar a cobrir la demanda, que «qualcú» no ens volia reconèixer. Ja va bé si va bé. Amb tota la franquesa de què som capaç, no tenc ni puta idea de si 210 milions d'euros són gaire, poc o suficient. Del que n'estic segur, perquè també hi està «la cara amable del règim», el conseller Fio, és que ara com ara el calaix de la nostra comunitat no els té, que justet justet arriba per a pagar el dia a dia de les escoles i dels instituts. S'han de negociar amb el sempre golafre Madrid i només tenim la seva paraula per a creure que aquesta vegada no vendrà amb el que li vulguin donar i, a més, amb cara de content.

l l l
Però no necessitam ser uns superdotats per a les matemàtiques per a saber que, per començar, ja el 2004 la nostra Hisenda tendrà 52 milions menys d'euros. Aquesta és la xifra que el 2003 s'arreplegà amb l'ecotaxa. Doblers que no sortien de cap dels calaixos possibles per anar a cercar. O creix el calaix, i no sé com, o el que s'afegeix a un costat es dedueix de l'altre. I tot euro a euro, guanyant reconeixement de la premsa especialitzada en turisme (he dit en turisme, no a recaptar doblers dels consellers de turisme) i oferint una imatge de compartir les mateixes preocupacions que tenen els nostres clients més civilitzats i amb recursos. Si tenia errors -i en tenia, i molts-, no ens han donat l'oportunitat de corregir-los: fora, que els qui paguen les campanyes no ho fan de franc. Mentre encara no sabem de quina de les nostres caixes traurem 210 milions en 8 anys, farem el possible per oblidar que els nostres clients, en el mateix període, n'hagueren deixat 416.

l l l
L'altre dia, un conegut em participava de l'admiració per la meravella que amaga la cripta de l'església de la Santa Creu, de Palma, que acabava de descobrir. Casualitats de la vida, ell, com a misser, havia conduït la lluita legal de la Federació Hotelera contra l'ecotaxa que serví per a pagar la reforma d'aquest tresor cultural. Joan Buades en quedà sorprès. Però molt menys que una part dels nostres visitants alemanys quan han sabut de les obres impulsades pel govern Matas que pertorbaran la imatge que els atreia a tornar any rere any.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris