algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Espies a Nova York

Un dels ministres que dimitiren del govern de Londres per protestar contra la guerra d'Iraq ahir va dir a una entrevista de ràdio que els serveis secrets del Regne Unit havien espiat el secretari general de les Nacions Unides, Kofi Annan. L'exministra Clare Short havia llegit transcripcions de converses d'Annan fetes en les setmanes en què s'intentava passar pel Consell de Seguretat de l'ONU una resolució autoritzant l'atac contra el règim de Saddam Hussein. El primer ministre britànic, Tony Blair, ha respost amb més o menys les mateixes acusacions que li fa el seu exministre: li ha dit que actua de forma molt irresponsable. En tot aquest assumpte el que deixa més esglaiat és la hipocresia de gairebé tots els que fan alguna declaració oficial. És clar que els serveis secrets fan espionatge a tots els rivals polítics internacionals de l'estat, de qualsevol estat, quan se suposa que es pot beneficiar els interessos nacionals. No és cap sorpresa.

Aquesta és la feina dels serveis secrets. L'espionatge a les Nacions Unides no és res nou. Tots els serveis diplomàtics del món, inclosos els de les Nacions Unides, estan exposats a l'espionatge d'amics i enemics. Però sorprèn que la defensa del Govern britànic sigui insistir que els serveis secrets sempre actuen segons el dret internacional. Tant de bo fos veritat.

Però ningú no està a punt de explicar-nos cap detall de la seva feina per demostrar el cas. I qui diu que organitzar l'escolta de les converses dels membres del Consell de Seguretat és legal?... Suposam que els mateixos que diuen que la guerra d'Iraq és legal. En els propers dies es posarà a prova un cop més les definicions de la legalitat. Sempre en el passat Washington ha expulsat tots els funcionaris de l'ONU implicats en casos d'espionatge.

Seran capaços d'expulsar funcionaris que treballen per Londres... I indirectament per Washington?

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris