muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Bipartidisme

A l'error més incomprensible que es recorda en molts d'anys, comès per un polític català, és a dir, l'entrevista de Carord Rovira amb ETA, el PP, que no es talla per res, s'hi ha abocat a treure'n profit des d'un primer moment. Fent bona la dita castellana de difama que algo queda no ha desaprofitat un sol dia per assetjar els actuals ocupants de la Generalitat.

El món és dels barruts, és evident, i el PP no renuncia a res en absolut. Com que són conscients de quina classe de país governen, si per atraure un sector com el pesquer, en Trillo ha d'afirmar que abans haurien d'haver envaït aquel illot perdut, ho diu, que hi ha un demà per desdir-se'n. Però el cas és que ja està dit.

Que na Julia García Valdecasas (els tests s'assemblen a les olles) o el president de Múrcia han d'aportar el seu gra d'arena per tal de continuar la creuada contra bascos, catalans i tots aquells que ens atrevim a parlar quelcom que no és castellà, titllant els republicans d'assassins i en Maragall de moixó: endavant. Tornarem a rectificar l'endemà, que el mal (en una societat profundament inculta i per tant manipulable com l'espanyola) ja està fet.

I així, sense pausa, el PP va fent camí, amb un PSOE com a única alternativa, afeblit i en mans, de facto d'aquells que encara tingueren responsabilitats en l'episodi més fosc protagonizat a tot Europa per un partit d'esquerres, i que -en matèria antiterrorista- li han rigut tant les gràcies al PP (supòs que empesos pels vents ultraconservadors que ells mateixos no han fet res per apaivagar) que l'únic que cal pantejar-se és si trauran majoria absoluta o no.

I és que Espanya està instal·lada en un bipartidisme sense cap casta de criteri, és a dir, que la massa electoral més que significativa la constitueixen aquells que varen comprar fa uns anys El País, com aquell qui compra la Bíblia, i ompliren els poliesportius amb el reclam d'Alfonso Guerra, i ara han passat a comprar ABC, La Razón, El Mundo (aquí hi ha més on triar) i a veure TVE o A3 i a omplir a vessar els recintes on el PP convoca els simpatizants i afiliats.

El pitjor de tot és que hi ha molta gent jove que, per esnobisme o per inèrcia, hi van i els voten. Jo que som d'una generació que visqué els últims anys del franquisme, i que cresqué veient passar exemplars de Mundo obrero per les aules, no em puc imaginar els joves exercint el contrari que haurien de ser per definició: contestataris respecte de les forces reaccionàries...

Miquel Fullana Amengual. Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris