algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Aclariments necessaris

La veritat és que no tenia cap intenció de contestar els disbarats tronats d'una persona que és tot odi, manca de personalitat, manca d'escrúpols, manca de professionalitat i, a sobre, mentidera. Però, tot i que tenim molts altres problemes a resoldre, i que el dia a dia és molt feixuc, trob que un individu, des de València estant, no ens ha de venir a donar cap lliçó de lleialtat ni de professionalitat. I com que alguns amics s'han estranyat d'aquesta increïble envestida cap a la meva persona, que l'únic que ha fet ha estat ajudar-lo i defensar-lo al llarg del temps que vàrem treballar junts, no em queda més remei que aclarir unes quantes qüestions. Em referesc a unes cartes al director que ha enviat des de València J. Franco, adreçades al cap de Servei d'Ensenyament del català. En primer lloc, vull aclarir que aquest individu no és qui per donar cap lliçó perquè a ell l'han hagut de treure de pertot allà on ha estat a les Illes: com a professor de l'IBAP -ni tan sols no va poder acabar el curs-; com a professor associat de la Universitat de les Illes Balears; com a cap de secció i assessor del Servei d'Ensenyament, sobretot pels seus modes i maneres, que ratllaven l'insult, la fatxanderia i la manca de respecte; com a assessor al Centre de Professorat de Palma: segons sembla es va fer mal a un peu i va deixar penjada durant tot un any l'assessoria d'Àmbit Sociolingüístic.

I dic que aquest individu és un mentider perquè, a més, diu que jo inflava les dades de l'ensenyament en català dels centres docents. Les dades eren recollides -i són recollides- pel Departament d'Inspecció, no pel Servei d'Ensenyament. I en les actes de la Comissió Tècnica d'Assessorament, quan a final d'any informava d'aquestes dades, sempre esmentava que no eren del tot fiables, ja que es feia una enquesta al professorat i posaven una creu a la casella on posava català o castellà, però que no es tenia clar el que era fer ensenyament en català. Per aquest motiu demanava que es fes la recollida de dades d'una altra manera (amb un sistema informàtic centralitzat, que ara sembla que s'anirà implantant, reunions conjuntes Direcció-Inspecció-Servei, etc.).

Respecte de si som d'un partit o d'un altre i faig feina per un partit que no és el meu i que per aquest fet hauria de dimitir, aquí demostra la poca professionalitat i la grolleria d'aquesta persona. Jo no faig feina per cap partit polític -no he tengut mai cap càrrec polític-, faig feina com a tècnic en un servei de l'Administració educativa, i això no és de cap partit -plaça aquesta obtinguda a través d'un concurs públic, fet pel qual vaig perdre la meva plaça i destinació definitiva que tenia com a docent-. De moment, som el responsable d'un equip excel·lent d'assessors que s'agafa el treball amb la professionalitat escaient, elaboram materials didàctics, assessoram els centres educatius en l'ensenyament i tractament de llengües (tenint en compte la Llei de Normalització Lingüístca, el Decret 100/1990, el Decret 92/1997, els currículums vigents i la Llei 3/2003 de règim jurídic de l'Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears), coordinam projectes educatius, etc., entre d'altres funcions administratives. Individus com J. Franco són els qui fan mal a la llengua -sigui quina sigui-, a l'educació i a les persones que hi creim; cadascú ha de fer feina al seu redol, amb la màxima professionalitat de què sigui capaç i amb la dignitat que pertoca. Ara bé, això ell no ho entén ni ho entendrà mai. Bé estàs allà a València i procura pel valencià, que molta falta li fa.

(Aquesta és una carta d'aclariments davant unes ofenses i mentides que poden ser provades en qualsevol moment i davant qui sigui; no faig comptes entrar en cap més tipus de carteig amb aquesta persona).

Felip Munar i Munar, cap del Servei d'Ensenyament del Català.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris