algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Les inversions en educació

El Govern posarà en marxa més de 50 centres educatius públics en els pròxims vuit anys. Aquest anunci arriba pocs dies després de l'equiparació de sous entre els professors de l'ensenyament públic i del concertat, i es produeix en paral·lel a la crispació que viu el món docent a causa de les polèmiques mesures anunciades per l'Executiu en matèria lingüística, que han motivat la convocatòria d'una manifestació per al pròxim dia 10.

Sembla clar que l'Executiu Matas vol prendre la iniciativa a base d'inversions per intentar calmar els professionals de la docència. I ho fa a partir de criteris objectius i a força de grans projectes: les Balears són l'única comunitat de tot l'Estat que creix en nombre d'alumnes, sovint fills d'immigrants, que fan més complex que l'oferta educativa pugui assolir tots els nivells desitjables. La gran demanda de treballadors no qualificats fa que molts joves abandonin els centres abans d'acabar els estudis. Això, a llarg termini, es pot convertir en un llast social enorme.

També amb més centres educatius en funcionament el PP intentarà que sigui realitat la seva promesa de la lliure elecció o almanco aconseguirà apropar les escoles als domicilis de molts alumnes. Però per moltes inversions que es facin, resta pendent la gran incògnita de si la xarxa educativa serà integradora amb tots els alumnes gaudint d'un nivell de formació suficient en la llengua pròpia de les Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris