nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Benvingut siau, Sr. Carod Rovira

Aquests dies l'extrema dreta espanyola i totes les terminals mediàtiques del seu entorn mufen a les totes contra en Carod Rovira i no s'aturen de pintar-lo com un criminal per haver parlat amb ETA per demanar-li que s'aturi de matar.

Si en Carod, o el seu partit, parlaren fa una partida d'anys amb els de Terra Lliure perquè amollassin les armes i lluitassin per la via pacífica i democràtica, i ho aconseguiren, quin mal hi hauria hagut ara si les seves gestions darreres haguessin donat per resultat l'arribada de la pau definitiva? Que ja no se'n recorden, aquests mateixos, quan deien «si sueltan las armas, en una democracia, se puede hablar de todo»? És que els falla la memòria? O s'haurien estimat més que Terra Lliure hagués continuat actuant pel profit polític que l'extrema dreta en el poder sens dubte n'hauria tret?

Diuen que cercar la pau dins l'espai d'actuació català és com voler que matin dins Espanya. Segons ERC, és mentida que només demanassin la pau a Catalunya. Però, posant que fos veritat, recordem quan fa dos o tres anys Espanya va fer gestions per salvar la vida d'un espanyol condemnat a mort a Amèrica. No hauríem de dir per les mateixes cinc-centes que això vol dir que a Espanya ja li va bé que executin els condemnats que no siguin espanyols? És que l'espai d'actuació espanyol ha de ser sagrat, l'únic àmbit d'actuació possible i qualsevol altre àmbit d'actuació ha de ser cosa de criminals que se'n foten de tot el que passi fora d'aquest àmbit? Fins on arribarem?

Jordi Caldentey. Manacor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris