bruma
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

El trànsit a sa Cabaneta

Som veïnat del carrer Martí Rubí de sa Cabaneta, i com molts d'altres veïnats, estic fart del trànsit rodat que passa pel meu poble. Els responsables de l'Ajuntament es varen comprometre a millorar la situació fent els carrers principals d'un únic sentit amb un control estricte de la velocitat a fi de respectar els vianants. Es va fer la primera cosa, però no la segona, per la qual cosa ara tenim quatre carrers que semblen autovies, principalment el meu. Com que són carrers de poble, i en males condicions, poc a poc es van deteriorant encara més: l'asfalt es gasta per l'elevat trànsit i es fan clots. L'altre dia, que plovia, el primer que em va passar en sortir de ca meva va ser acabar remull amb el primer cotxe que va passar «a tota pastilla» pel gran bassiot que es va fent al trispol. La nostra qualitat de vida s'ha vist afectada. El renou dels cotxes que passen no és música celestial. Dormir bé és impossible perquè a partir de les 18.30 hi ha caravana. Sortir del portal és un perill i ficar els nins al cotxe, un suïcidi. Passejar pel poble, què era això? Les voreres són estretes, inexistents o tenen plantades al mig un pal d'electricitat o senyals de trànsit. Quan vols passar a l'altre costat del carrer ho has de fer «a la brava» perquè la pintura blanca de pas de vianants deu estar passada. I més d'un conductor va contradirecció pels carrers perquè no s'ha assabentat del canvi de direccions. I clar com que mai hi ha policia per informar i controlar, hem de ser els mateixos veïnats que avisam els conductors, amb el conseqüent enfrontament.

Tenc dos fills, de 4 i 2 anys, i la gran em demana perquè ja no sortim a passejar i perquè no hi ha gent al carrer, jo, li dic perquè fa fred, però és gairebé impossible sortir amb una cadireta de nin per sa Cabaneta i caminar pels carrers significa cridar contínuament «alerta!, alerta!».

Convid els responsables de l'Ajuntament de Marratxí que deixin el cotxe i facin una caminadeta, i perquè siguin més conscients del problema que vagin amb una cadireta de nin o de discapacitats físic. O haurem d'esperar que passi una desgràcia?

Bernat Gomila Ferrer. Sa Cabaneta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris