algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Qui juga amb foc

ETA amb la seva posada en escena habitual de fàstic i fatxenderia, embruta i manipula la nostra bandera i el nostre país. No és gaire clar qui la paga, però aquesta meuca, per vella que sigui, rep tributs per costats molts diversos. Ja vaig dir en el seu moment que amb Otegi i amb aquest bestiar, els catalans mai ens hauríem de barrejar. Les estretes i profundes relacions de solidaritat que suposen els etarres, posen en evidència altre cop l'error incomprensible i ingenu en la seva totalitat per part de Carod-Rovira i fa públiques les dimensions i la duració il·limitada d'un afer polític que alimenta la dreta més radical a manco d'un mes dels comicis.

El feixisme d'ETA ens manipula a tots i regeix el futur de l'Estat al bell mig de la lluita electoral. Ho vaig advertir en articles anteriors, tot i que sembla un parany polític, mai de la vida s'havia de barrejar el nostre país amb Euskadi. Respecte mutu, sí, però en la gran distància que ens separa.

Aznar no ha respost de l'Iraq, dePrestige o de les relacions exteriors d'Espanya amb els terroristes de Líbia. Carod sí va posar el seu càrrec tot d'una en mans del president de la Generalitat. Assistim, doncs al paisatge polític que anhelaven els populars, ja tenen tot allò que volien i més. Només podien entrar gràcies a una fastigosa banda armada que ja té el protagonisme que li mancava.

Com és que ETA té accés als mitjans amb més facilitat que no els catalans a l'hora de fer arribar els seus missatges pacífics a Madrid. La banda armada se'n riu, així, definitivament de Carod-Rovira un polític en aquests moments pressionat des de Madrid a posar en marxa repercussions polítiques que a hores d'ara (en el moment de fer aquest article) exigeixen uns i altres. ETA entra en campanya electoral i això és molt nou. Les bones intencions, en política, no sempre ho són per a un país. Si l'excursió a Perpinyà no s'hagués produït, no estaríem avui parlant d'aquestes conseqüències. Era molt previsible si s'escoltaven amb molta atenció les paraules de l'exconseller en cap, la mateixa nit electoral. A Catalunya no hi mancaven feines, però en poques hores començaven les sortides cap a Euskadi (i també cap a Madrid) incomprensibles per part d'un polític que potser no va saber administrar l'eufòria. Esper des d'aquest senzill racó que es deixin d'aventures al nostre país. El PP, Otegi i ETA que havien estat derrotats democràticament al País Basc ara són protagonistes a l'Estat i sobretot a Catalunya. En resum aquesta és una bestiesa tan gran com equiparar una banda de delinqüents a la dignitat republicana dels nostres avis.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris