algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Jo també vull ser mestra del CP de Son Sardina

Senyor defensor del Menor, per favor, m'apunti a la llista de mestres del CP de Son Sardina. Si les seves actuacions són dignes d'ésser investigades perquè atenten contra els drets dels menors, llavors jo que duc prop de 30 anys en aquesta professió, la de mestra, també hauria d'ésser investigada.

A veure, és delictiu treballar amb els alumnes perquè adquireixin actituds de respecte pel medi ambient?, doncs jo, com els mestres de l'escola de Son Sardina, ho he fet i ho segueixo fent. És objecte d'obertura d'expedient voler una escola arrelada al medi, respectuosa amb l'entorn i sensible als problemes que l'afecten?, doncs, també em mereixo un expedient. És delictiu treballar uns continguts educatius que afavoreixin no sols l'adquisició de conceptes mediambientals sinó també d'estratègies i d'actituds que serveixin als alumnes per aprendre en qualsevol situació i per ésser sensibles i comprometre's amb la defensa del medi ambient?, doncs també estic en situació delictiva.

Des que vaig ésser amonestada per una directora per parlar amb els meus alumnes de la reproducció humana (fa 27 anys!) no m'havia tornat a sentir perseguida en l'exercici de la meva professió. Llavors em digueren que el que hauria d'haver fet era parlar de flors i llavors, no d'espermatozous ni òvuls. Ara sembla que el que cal és parlar de millores i progrés, no de la destrucció del medi, ni de la necessitat de la seva conservació. Abans no podíem expressar les nostres crítiques, ni rient, davant allò que no compartíem. Ara tampoc? Com que no em resigno a la pèrdua progressiva de les llibertats que tant ens ha costat aconseguir, com que crec que l'educació ha de servir perquè tothom aprengui a ésser crític i lliure i com que crec que el claustre del CP de Son Sardina el que ha fet és treballar per aconseguir-la, em solidaritzo amb ells. O sia, que quedi clar, jo també vull ésser mestra del claustre del CP de Son Sardina.

Dora Muñoz. Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris