muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

L'ús de la llengua

El claustre de professors del CEIP Mestre Guillemet de Santa Eugènia rebutja la política lingüística regressiva del Govern de les Illes Balears perquè representa un endarreriment en la recuperació de la llengua catalana com a llengua vehicular de l'aprenentatge a l'escola i un fre al procés de normalització lingüística de la societat.

Considera que l'elaboració i l'aprovació del projecte lingüístic de centre pertanyen, respectivament, al claustre de professors i al consell escolar, i no a la tria individual de cada pare. Això impediria l'establiment d'una línia comuna al centre i fomentaria la divisió de l'alumnat en dos grups segons la seva llengua, a més que dificultaria l'aprenentatge del català als no catalanoparlants.

D'altra banda, l'èmfasi que posa el Govern en l'aprenentatge de les modalitats dialectals va contra l'existència d'un model de llengua estàndard, necessari per cohesionar la comunitat lingüística i per superar els prejudicis contra la unitat de la llengua. Aquest fi sembla que també el persegueix amb la creació d'una àrea de filologia a l'Institut d'Estudis Baleàrics, que podrà imposar els seus criteris als que estableix la Universitat de les Illes Balears. Per això el claustre considera que el Govern ha de reconsiderar la seva política lingüística i aplicar el que marquen l'Estatut i la Llei de Normalització Lingüística: fomentar la llengua catalana com a llengua d'ús normal a la societat.

La directora, Apol·lònia Rigo Covas. Santa Eugènia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris