muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Enxampat

Era inevitable. M'havia de passar un dia o l'altre. Tanmateix, mai no m'havia arribat a creure que ho poguessin fer. Però no, ho han fet i m'hi han aglapit i ben aglapit. M'havia d'haver aturat abans, molt abans. De fet no havia ni d'haver començat i molt manco bravejar que ho feia. Això sí que ha estat un bon doi! Au, esbombar-ho per aquí per allà, sense to ni so, sense volta ni solta. I és clar, han dit ja ho veuràs a aquest! El deixarem ben escalivat. Mai més que no ho tornarà a fer. Ni deixarà que ho facin prop seu. Brou? Tassa i mitja! I no ha estat ni la Guàrdia Civil, ni en moral.es, ni la BSA ni res de tot això. Directament de l'oficina central de l'FBI, a Amèrica. Poca broma amb aquests! Sort, perquè encara hauria pogut ser pitjor, per comptes de la divisió de descàrregues il·legals d'Internet de l'FBI, hauria pogut ser qualsevol dependència de la supersecreta NSA, aquesta que, segons quines pel·lícules, maten gent només perquè viu amb un que ha desxifrat un codi secret. Hauria pogut ser pitjor, molt pitjor ja que per comptes d'un correu electrònic d'avís hauria pogut ser una bomba a ca meva o un tir al clatell, engegat darrera qualsevol cap de cantó. Mai no m'havia d'haver instal·lat l'emule ni el kazaa ni el limewire, ni res de tot això. Mai no havia d'haver començat a explorar el costat fosc de la xarxa. Mai de mai. I ara estic segur que, si me'n surt d'aquesta no tornaré a anar-hi. Bé, ni tan sols em connectaré pus a Internet i me n'afluix de quedar fora de tot això de la societat de la informació ni boixades d'aquestes. I és que ho saben tot, fins i tot on es colga el dimoni. Està ben clar en el correu electrònic que vaig rebre ahir. Vaig començar a sospitar que la cosa no anava bé només veure la capçalera, en anglès: «Vostè fa servir sistemes il·legals per a compartir arxius...». El regiró va començar a fer-se gran i gran a mesura que progressava en la lectura del contingut del missatge: «Senyores i senyors, la descàrrega de pel·lícules, cançons en mp3 i programari és il·legal i castigat per la llei». Així, talment, amb dos cops de llei ben seguits, per si un cas no tengués clar que les coses il·legals poden ser castigades per la llei. Però són els detalls posteriors els que regiren més: «Per la present l'informem que el seu ordinador ha estat examinat des de la IP 61.168.114.17. El contingut del seu ordinador ha estat confiscat com una prova en contra seva i servirà per denunciar-lo davant el jutge. En el decurs dels propers dies vostè rebrà l'escrit d'acusació. A l'arxiu adjunt de referència #46120 hi ha el llistat de tots els arxius que hem trobat al seu ordinador i que serviran per a l'acusació. Hem emmascarat l'adreça del remitent d'aquest correu per tal d'evitar el bombardeig del nostre servidor. En pot obtenir més informació en el Departament de descàrregues il·legals d'Internet de l'FBI». I una adreça d'una oficina de Washington. Jas! Tan amics que són els dos presidents, mira per al que serveix! Perquè la policia i el jutge d'allà m'ho facin passar magre aquí sense haver anat allà. El regiró va ser tan fort que no vaig tenir coratge ni d'obrir la llista adjunta dels arxius il·legals. Em vaig estimar més demanar consell a un amic meu que en sap molt, de tot això. I quina sort que ho vaig fer així, perquè resulta que el correu no era de l'FBI, era un virus que s'activava en intentar obrir aquest arxiu. Fet i fet vaig estar molt content de no tenir la consciència neta, ja que el regiró m'havia impedit de fer el que volia que fes el desgraciat que me l'havia enviat. També vaig tenir sort que tot d'una vaig trobar el meu amic entès i em va avisar que era un virus. Mentrestant, jo tot solet havia esbrinat que el correu me l'havien enviat des d'un servidor domiciliat a Itàlia i que el de la IP que deien que havien fet servir per espiar-me era a la Xina. Tanmateix si hagués obert l'arxiu, no hauria passat res. Jo no faig servir Windows. O sigui que, ben mirat i si em lleu, seguiré explorant el costat fosc de la xarxa. De qualque manera m'he de rescabalar del regiró.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris