nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
11°

Tira, tira!

El mestral era suau i la flor d'ametler era confetti que queia per avençat a la rua anunciada pel capvespre a sa Cabaneta. Els pals d'electricitat sembrats a les voravies estaven engalanats d'un desig: seny en circular amb cotxe per dins el poble, no passeu els 30 quilòmetres per hora, anau tira tira. Quan el vel de la nit es posa damunt les cases, la marratxinada de gent disfressada i la de badocar ja ha tornat a ca seva i els carrers de sa Cabaneta són plens del que ha estat la festa. I també de moltes de les octavetes amb el recordatori de no passar de trenta als cotxes que circulen pel poble. Potser algú cercava un sorprenent regal, com els del 'rasca-rasca' de productes de consum, rere el 'tira tira', en vistes que era la rua. És probable, també, que els regidors, en dia tan assenyalat de fer-se veure, ni se n'hagin adonat que els veïnats del poble -amb el que costa ser de poble!- feien el que els toca fer a ells. I ben aviat no podran fer-se el passarell, perquè el CIM els traspassarà les competències sobre el camí de n'Olesa, com ells, amb l'apedaçada reforma circulatòria de tanques i senyals, han traspassat el caos d'un carrer a tot el poble. És possible, també, que mentre ens tenen entretinguts al carrer fent de municipals o de 'comando' antiprotesta, ells en el despatx ja comptin les 'entrades' per sembrar més asfalt i més ciment, passant l'arada davant el bou.

És mal d'entendre pels que omplen els mítings del PP que hi hagi tanta gent que carregui bateries pel carrer i per no-res a una manifestació. Són mals de pair els lemes 'grossers' dels manifestants i la memòria contudent del manifest. Sobretot per aquesta consellera que oblida qui ha governat gairebé sempre aquesta terra amb infraestructures 'tercermundistes', que diu ella. Fins i tot pel lleó de cartró dels candidats d'Unió Mallorquina. Des del carrer no es qüestionen el resultat de les urnes per molt que s'hi esforcin des d'un posicionament políticament correcte els polítics qüestionats. Al carrer la gent hi vessa, quan ja no hi cap dins ca seva.

Cadascú pren el tarannà que creu que millor el vesteix. Un militant del PP, referència personal al qual obviaré, simplement per no fer-li publicitat ara que no està en actiu, sempre s'ha mostrat ardit, arrogant. Li són conegudes les seves bravejades quartelàries i de barra de cafè pel seu poble. Proclamava que rere la majoria absoluta que s'ensumava, «els matarem a tots, hem de fer net d'aquesta minoria de 'seres humanos' que sempre remuguen i no volen veure que la gent està contenta». I no és enterrador d'ofici, encara que combrega més sovint amb el funerari que amb el vicari del seu poble. «Tira tira!» li va respondre qui el coneix. «Si desqualificassin el Barça, amb qui jugaria llavors el Madrid? Als qui ens agrada el futbol, volem partit cada diumenge».

És aquesta envalentonada, aquesta cegesa, aquesta sordesa el que es contesta al carrer. El missatge és com els dels carrers de sa Cabaneta: tira, tira!, que volem seguir essent un poble i tots podem ajudar a fer-lo.

I bé? Parlant de la nova afició de la gent d'UM a les escultures de cartró, que seria algun crític d'UM qui portava el caparrot de dimoni a la manifestació de dissabte duent el lema de «la cadira de Munar, ens costa l'alzinar»?

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris