algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

Tensió als centres docents

Milers de professors i mestres de les Balears viuen hores d'indignació i incertesa. Les anunciades mesures del Govern Matas per potenciar el castellà a l'escola han ferit de manera molt íntima el gruix dels professionals de l'ensenyament. La formació dels alumnes en la llengua pròpia de l'Arxipèlag requereix un gran esforç professional en el qual apliquen tots els seus coneixements, enorme capacitat de feina i una encomiable devoció que fa impagables els seus serveis. Els professors i mestres estan integrant tots els col·lectius d'estudiants, vénguin d'on vénguin i siguin quins siguin els seus pares, per formar-los com a ciutadans de primera categoria i per aconseguir, de cara al futur, una societat cohesionada, culta, lliure i segura de si mateixa. Això és el màxim que pot oferir un cos docent al seu poble i a les generacions que un dia agafaran el timó de la col·lectivitat. Els docents fan realitat el més essencial principi democràtic, el gran anhel de totes les nacions al llarg dels segles: la igualtat d'oportunitats gràcies a una bona formació.

Per contra, les mesures del Govern, formulades des de criteris acientífics i fruit del voluntarisme conjuntural i sectari, feren les fibres més íntimes del cos docent: la seva deontologia, la seva autoestima com a professionals i la vocació científica.

Per això la majoria d'escoles, instituts i col·legis balears fa setmanes que bullen d'indignació. Però n'hi ha més: es multipliquen les reunions i les converses amb els pares dels alumnes. Els professors els expliquen què pot passar si la politiqueria demagògica aconsegueix desbaratar els projectes educatius. Aleshores, la formació deixarà de ser una ciència. I els pares escolten. I si deu mil decents, amb la força argumental i el respecte social que tenen, poden convèncer més de cent mil pares, el Govern es trobarà amb un boomerang d'incalculables proporcions.

L'educació és ciència, no un caprici, ni molt manco un tablao flamenco. I ja se sap que comet caprici qui fa potadetes i situa la voluntat per sobre del sentit comú.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris