muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
13°

Manifestació històrica

Cinquanta mil cors digueren ahir no a la destrucció de Mallorca. Mai no s'havia viscut una demostració de força igual en defensa del territori. Ni el 1992, primer indici de la caiguda de Cañellas; ni el 1998, preludi de la victòria electoral del Pacte de Progrés, s'havia produït una concentració humana tan massiva. El missatge està clar: la gent mallorquina, la de socarrel, la que estima el país tant com la seva ànima, majoritàriament no vol ni autovies, ni cinturons, ni més desastres urbanístics. El PP té molts suports entre els segments de la immigració, sovint encara no integrats, als quals encara els manca temps per aprendre a estimar el país. Ells han sumat la força numèrica suficient als populars per permetre-los asfaltar l'illa de costat a costat. Però allà on hi ha sentiment, respecte per l'obra dels avantpassats i resposabilitat per llegar als fills una terra que sigui digna de tal nom, la decisió està presa: mai no es perdonarà una destrucció tan enorme de l'illa, feta amb una prepotència i rapidesa que provoca feredat.

Els primers que han d'entendre el missatge de la històrica manifestació d'ahir són els polítics conservadors. Sovint es diu que la gent s'oblida ràpidament de les reivindicacions. Però aquesta vegada no serà així. Quan davant Campanet, sa Pobla o a altres indrets comencin a aixecar-se Scaléxtrics, la ferida s'estorbarà anys a cicatritzar dins la consciència de milers i milers de ciutadans.

Com és prou sabut, els dirigents del PP han desenterrat aquests dies la vella cançoneta canyellista: «sempre protesten els mateixos». Doncs si els «mateixos» són 50.000 homes i dones decidits a perdre un dissabte horabaixa de descans per acudir a una manifestació, poden estar ben preocupats. Perquè ahir al centre de Palma bategava l'autèntica consciència col·lectiva del país, la que desfensarà el territori fins al final, la que no es retrà davant les màquines piconadores, la que esgotarà, des del pacifisme, tots els recursos possibles per evitar l'esquarterament de Mallorca.

Si els resultats els són favorables en el conjunt de l'Estat el mes que ve, el PP sortirà amb la seva i plantarà autovies pertot arreu. Però aquesta imposició no s'oblidarà mai. I qualque dia es convertirà en la bandera del canvi.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris