muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

Igual ho arreglam amb un curset

Si no fallen les previsions avui els de sempre -una expressió molt utilitzada aquests darrers dies pels membres del Govern de les Illes referint-se als que protesten contra la seva política depedredora- sortiran al carrer i faran el que acostumen a fer: protestar. Aquest fet en una democràcia mínimament consolidada no hauria de preocupar un partit que governa amb majoria absoluta i amb una oposició desorientada, per dir qualque cosa. Ahir la titular de la cartera estrella del Govern, és a dir Obres Públiques, es vanagloriava de la sinceritat del seu partit durant les eleccions autonòmiques i del seu resultat que els avala com a representants de la majoria de la ciutadania. Cabrer assegura que ells governen sense complexos i aquí li hem de donar la raó perquè si ella, i qualque membre més de l'equip Matas, en tengués, de ben segur que no hi tornaria a obrir la boca.

La mateixa persona que fa uns dies parlava de l'estalvi de temps que suposarà anar a Manacor per l'autopista a una velocitat il·legal de 150 quilòmetres per hora o més, ara lamenta l'augment del nombre de morts a les carreteres i qualifica d'irresponsable a tot aquell que s'oposi al seu projecte de scalextric. Caldria que a més de les estadístiques es miràs les causes per comprovar que l'excés de velocitat n'és la primera.

Deixant de banda les qüestions tècniques -ja que els polítics només les empren quan els convé- tornam a les polítiques, aquelles on una mostra el seu tarannà i fins i tot una cosa tan bàsica com els modals -de la seva absència Cabrer ja ens va donar comptes durant els anys a l'oposició en el Parlament. I és que convendria que Matas, a més d'anar tot el dia del bracet amb el candidat Rajoy, es preocupàs una mica de la formació del seu personal, com a mínim en qüestions tan bàsiques per a un polític com és el respecte als drets i a les llibertats. El sentit comú ens diu que el respecte no pot venir mai de la mà de l'insult i la desqualificació i si del que parlam és del dret a manifestar-se i qui ho diu és una consellera, la cosa queda d'allò més malament. Supòs que després d'escoltar les darreres intervencions d'Estaràs i Fiol a Cabrer li han fuit de cop tots els complexos. Per això mateix hauria d'entendre que hi ha molta gent que, encara que sap que no serà mai escoltada, sortirà avui al carrer per vindicar el seu dret a estimar la terra que trepitja i la llengua que parla. Això els permetrà viure i dormir, no tranquils però sí sense complexos.

Mentre els de sempre o els que no són dels seus perdin el temps fent el que Cabrer qualifica de demagògia i engany, segur que en el Govern troben qualcú de recursos humans disposat a organitzar un curset de reciclatge sobre el títol primer de la Constitució per a consellers desorientats. El preu de l'hora pot ser el mateix que estan oferint a Educació per corregir els exàmens de la Junta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris