nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
17°

Avui, per Mallorca

Els ciutadans de Mallorca estan convocats avui horabaixa a una gran manifestació en defensa del territori. Ens trobam en una cruïlla clau en la història de l'Illa. El Govern balear començarà ben aviat la construcció d'un enfilall d'autovies, variants i cinturons. Darrere d'aquestes gegantines infraestructures pagades per Madrid arribaran, de forma inapel·lable, nous polígons industrials, desenvolupament desmesurat de pobles que havien mantingut un creixement modèlic i equilibrat durant segles i, com a conseqüència, una allau desfermada de nouvinguts atrets pel bitllet fàcil que acabaran amb la personalitat d'una illa única al món. L'aplicació del pla de carreteres i tot el que vindrà darrere, envoltat de sucoses pilotades a curt termini, és la superposició d'una tètrica Mallorca de formigó i asfalt sobre l'actual fins arribar, al llarg d'aquest enfollit camí, a la implacable honkonització del país d'aquí a un parell de generacions.

Hi ha moments en què un poble s'ha de posar dempeus. Avui és un dia destinat a quedar gravat en el marbre de la memòria col·lectiva. Si Mallorca no mostra el seu orgull i sentiment, se li morirà dedins. I que ningú no s'empari que el Govern balear actua en nom de la majoria, perquè el passat 25 de maig els mallorquins no votaren autopistes, sinó Pacte de Progrés. El fet que UM, a posteriori, pactàs amb el PP, no lleva que la seva gent els donàs el sufragi sense saber que després permetrien capolar la terra de Cabrit i Bassa, de Colom i Crespí, d'Alcover i Costa, de Bisbal i Darder.

Si avui Mallorca no es commou davant la visió de la seva derrota, jamai no es commourà. Si avui Mallorca, de manera pacífica però ferma, no mostra el seu nervi, accepta submisa les cadenes de la indolència i la colonització. Avui és avui perquè es tracta d'evitar que una societat centenària caigui en l'endemà de mai.

Avui es tix la senyera pel jovent. Avui l'au dels temporals vola per sobre la irrespirable polseguera dels interessos inconfessables. Avui la sang dels Agermanats corre per les nostres venes. I avui, quan s'acosten les tenebres de la destrucció, brota com un verd gorg d'esperança el poema de Bartomeu Rosselló Pòrcel dedicat a Mallorca: «Tota la meva vida es lliga a tu, com a la nit les flames a la fosca».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris