algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Rebuig a la política lingüística del PP

El claustre de professors/es de l'IES Baltasar Porcel d'Andratx, vol manifestar el rebuig a les mesures anunciades recentment pel conseller d'Educació i Cultura referides a l'ensenyament del català, al mateix temps vol expressar la preocupació per la forma com el Govern pren decisions unilateralment sobre qüestions que afecten el procés d'ensenyament -aprenentatge del nostre alumnat.

Tenint en compte la situació sociolingüística a les Illes Balears en general, i al nostre municipi en particular, l'únic àmbit que garanteix el domini del català és l'escola. Efectivament, els alumnes de la nostra comunitat conviuen molt més temps amb el castellà que amb el català. La majoria arriben a l'escola, amb el castellà com a llengua materna, com la llengua d'interrelació habitual, com la llengua de referència dels mitjans de comunicació, etc., i només amb una escolarització primerenca en català n'adquiriran una competència comunicativa suficient per tal que, en acabar l'escolarització obligatòria, sàpiguen les dues llengües oficials de la nostra comunitat, tal com estableix el marc legal vigent. És per això que , amb les noves lleis, si s'arribassin a aprovar, el govern negaria a una part de la societat el dret de saber català i, doncs, entraria en una contradicció legal difícil de resoldre.

Creim que l'enfocament del conseller no es basa en raons tècniques i pedagògiques sinó en una visió molt parcial i simplista de la qüestió, ja que no s'ha tengut en compte l'opinió dels professionals en la matèria: els docents, i a més a més limita els drets dels nostres alumnes de conèixer la llengua pròpia de la comunitat.

És per tot això que demanam al Conseller Fiol que adopti les mesures adients que garanteixin que els nostres alumnes dominin per igual les dues llengües oficials de la nostra comunitat, fet que encara en aquests moments estam molt lluny d'aconseguir.

Claustre de Professorat de l'IES Baltasar Porcel.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris