nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
19°

En defensa del rigor i de la veritat

El claustre de professors de l'IES Bendinat vol expressar la seva repulsa més enèrgica en relació a les iniciatives fetes públiques pel conseller d'Educació Francesc Fiol. No podem romandre impassibles quan és qüestionada la integritat i la professionalitat dels docents (i de tot el sistema d'ensenyament públic), s'ataca de manera demagògica la unitat de la llengua catalana i s'intenta fracturar la societat civil tot creant un fals problema i una polèmica sense fonament, que obeeix i amaga un rerefons electoralista.

Més concretament, és intolerable que:

-No s'hagi consultat la comunitat educativa (professionals de l'ensenyament, sindicats, associacions de pares i mares, etc.) a l'hora de proposar canvis i mesures que els afecten directament. L'educació és un tema massa seriós com per haver d'estar subjecte a vel·leïtats polítiques.

-Es proposi equiparar el nivell C de la JAC amb el nivell que tenen els alumnes en acabar quart d'ESO, ja que a l'ensenyament primari i secundari no s'avaluen únicament els coneixements, sinó també, i amb un pes específic ben important, les actituds i els procediments. Amb aquesta mesura s'homologaran nivells de coneixements de català molt diferents.

-Se vulgui separar els alumnes a partir de la seva llengua d'origen, cosa que suposa una primera passa cap a la fragmentació de la societat illenca.

-S'intenti fracturar la unitat de la llengua (tema totalment superat i que no és discutit a nivell científic), tot promocionant unes suposades «modalitats». L'ensenyament de la llengua catalana als centres educatius de les Illes no ha anat mai en contra de cap mena de modalitat, ans al contrari.

-Se cerqui la no-integració dels nouvinguts en el si de la societat balear no donant-los l'oportunitat d'aprendre de manera adient i no traumàtica la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears. S'ha de mostrar l'ensenyament en català i del català no com una imposició sectària, sinó com una finestra oberta al món i un camí per a la integració.

Apel·lam, doncs, al seny i a la responsabilitat històrica. No podem permetre que es fomenti la incultura, la crispació i la confrontació social. Per tot això exigim la retirada d'aquest bloc de mesures tan desafortunades i la dimissió de Francesc Fiol i de Miquel Melià Caules, i també una rectificació pública de les autoritats responsables.

Claustre de Professors de l'IES Bendinat

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris