algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Carta oberta als coordinadors de Normalització Lingüística

No sabia que encara existia aquesta figura, de la qual vaig ser coordinador durant el quadrienni revolucionari (1999-2003), excepte el darrer curs, en què vaig ser foragitat del Servei per raons de clara discordança amb el meu cap.

La figura de coordinador es va pensar per agilitzar la presència de l'Administració al bell mig dels centres de secundària en tot allò que feia referència a l'ensenyament en llengua catalana. No era cap comissari polític, només una persona que posava a l'abast dels claustres una sèrie d'actualitzacions de la norma que regularment sortia en forma d'ordre, decret, instrucció, etcètera.

Reconec que no va ser fàcil fer entendre a tots els centres la necessitat d'avançar per aquesta línia de normalització lingüística.

Finalment els 54 centres de secundària de les Illes l'assumiren com a pròpia i puc donar fe de la feina feta per aquestes persones, malgrat la timorata disposició d'alguns membres del Govern i càrrecs de confiança. De fet, dues són les raons fonamentals de la pèrdua de confiança d'aquestes persones i els seus companys als centres educatius envers la proposta política del Pacte de Progrés pel que fa a normalització lingüística: en primer lloc, saber que els cursos 2000-1 i 2001-2 es regalen títols de capacitació a tots aquells que pogueren demostrar que feien feina en català des de feia uns anys, després d'unes proves a l'aula més que lleugeres, al mateix temps que es desproveïa als docents valencians de la capacitació, i que representen més del 50% dels docents de secundària; i, en segon lloc, la manca de suport real per part de l'Administració i la publicitat de xifres inflades d'ensenyament en català, que el cap del Servei, any rere any, posava a l'abast dels ulls i les orelles que volien creure- se-les. Bàsicament, no s'avançava allò que es deia i s'actuava de forma discriminatòria.

Les raons d'aquest desencís acaben portant bona part del cos de docents a executar un càstig en les urnes que es manifesta el mes de maig de 2003.

Davant de la nova situació política i tenint con tenen el mateix cap de Servei, tap entre les seues il·lusions i feina i l'Administració que els ignora, m'atrevisc a suggerir-los la dimissió en ple. Convé donar exemple.

Josep Franco. València.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris