algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Ara que hem trobat l'antídot

Setmanes com aquesta li aixequen a una directament l'ànim i és que amb tants discursos, estudis i conclusions començ a veure llum, encara que sigui al mig del passadís.

La primera alegria va venir de la mà dels capellans aquests d'alta graduació que després de pensar i d'imaginar -perquè que ells parlin sobre la família és un autèntic esforç de situació- varen trobar l'antídot a tanta violència i desgavell: la família. Tot un descobriment que em va fer obrir els ulls de forma definitiva perquè si amb la família ho arreglam tot, això vol dir que les dones que reben, dia sí i dia també, qualque girada de cara o no deuen haver passat per la vicaria o no compleixen amb els deures de la Carta de Sant Pau. Després d'això una es tranquil·litza; abolim el divorci, ens oblidam de la separació Estat-Església, tothom a classe de religió... i tornarem a estar com abans.

La idea em sembla acceptable però ara que hi pens no entenc quina solució donen per aquells nins de famílies ben estructurades i catòliques nord-americanes que varen sofrir abusos sexuals dels seus pares espirituals o a les monges catòliques africanes violades pels seus companys de professió. De qui va ser la culpa?, del Vaticà per no amagar-ho millor o de les víctimes per haver-ho denunciat? Això sí que mereix una altra reunió de capellans d'alta graduació, crec que les conclusions poden ésser una mica més al·lucinants.

Encara així, els vull donar un vot de confiança perquè diuen que el que compta és la intenció i la seva era bona -supòs, bé o millor no li donam tantes voltes. Al igual que les bones intencions d'Aznar I el Catòlic quan va decidir que l'aplaudiment de la dreta més conservadora del Senat nord-americà ben valia la invasió d'un petit i ric país de l'antiga Pèrsia. Llàstima que no li hagin donat la medalla perquè al pas que anam ens tocarà envair Síria o qualsevol altra terra. L'excusa en el nostre petit i singular país, no importa perquè ningú se la creu i, a més, si la cosa s'escampa sempre tenim Ministres catòlics disposats a dir una mentida més per la causa, la de la família, és clar. I és que, l'èxit del Partit Popular deu radicar aquí, en els seus bons i familiars costums de desterrar la violència cap a altres indrets.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris