bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

IES Damià Huguet

Els professors de l'Institut Damià Huguet de Campos, reunits en assemblea, hem acordat per unanimitat manifestar públicament el nostre malestar davant les mesures lingüístiques anunciades pel conseller d'Educació i Cultura, Francesc Fiol.

Davant aquesta situació volem manifestar que:

1.-Entenem que tant la Constitució, com l'Estatut d'Autonomia, com la Llei de Normalització Lingüística estableixen un marc legal per mantenir el model educatiu vigent i que, per tant, allò que s'ha de fer és millorar-lo i incrementar-ne els recursos en comptes de voler provocar crispació dins la comunitat educativa.

2.-Entenem que les mesures anunciades trenquen la tasca feta en el procés de recuperació de la llengua catalana que ja vàrem iniciar el curs 1999-2000 amb un Projecte Lingüístic que va ser aprovat per unanimitat pel Claustre de Professors i el Consell Escolar.

3.-Entenem que la normalitat és la tònica dominant en el nostre centre, sempre dins el marc legal, perquè hem entès la llengua catalana com el vehicle de comunicació i com a l'eina d'acollida de totes les persones.

4.- Entenem que l'elecció de la llengua vehicular per part dels pares deixarà molts alumnes sense l'oportunitat d'integrar-se a la nostra realitat cultural i lingüística, crearà dues societats i, a més, es vulnerarà l'article 17 de la Llei de Normalització Lingüística que diu que «El català, com a llengua pròpia de les Illes Balears, és oficial a tots els nivells educatius».

5.-Entenem que la mesura de voler equiparar 4t d'ESO amb el nivell C de Coneixements de la Llengua Catalana, suposa un total desconeixement dels currículums d'un i altre nivell.

6.-Entenem que la mesura de voler fomentar l'ensenyament de les modalitats només demostra una ignorància total del que ja es treballa a les aules i dels conceptes bàsics sobre diversitat de registres i sociolingüística.

7.-Entenem que la Universitat de les Illes Balears és l'entitat que té la formació necessària per assessorar en qüestions referides a qualsevol ciència i és aquesta el màxim òrgan d'autoritat acadèmica. La creació d'altres seccions és un procediment il·legal, ja que traeix la lletra i l'esperit de l'Estatut d'Autonomia que va ser consensuat i aprovat per tots els partits polítics de les Illes Balears.

Per això, demanam:

Una rectificació de les manifestacions que s'han difós als mitjans de comunicació i que consideram del tot desafortunades i inacceptables.

Els professors de l'IES Damià Huguet.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris