algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Aznar no ha vist la llum

José María Aznar no passa un dels seus millors moments. Els que considerava els seus millors companys de colla l'han traït, anunciant que investigaran com és que entre tots es ficaren dins els cap allò d'enderrocar Saddam Hussein. És el darrer que necessita, i el darrer que esperava Aznar.

No havien d'anar del colze, tots al pas, sense mirar les conseqüències ni l'opinió perversa del públic? No havien de donar una llicó de lideratge i ètica política al món? I ara, amb una facilitat inesperada, l'abandonen.

Ahir es veia encara més clar que Espanya mai no hauria d'haver estat en el grup que promogueren la guerra contra l'Iraq. No tenia la informació necessària per jutjar per si mateixa si era la millor solució, i no tenia cap motiu per donar soldats i material a l'operació americana, almenys cap que pogués admetre. Això és el que demostraven les paraules de la ministra d'exteriors espanyola, Ana de Palacio, quan ahir va dir que Madrid no té cap intenció d'investigar com el Govern va decidir anar a la guerra. No en vol sentir ni parlar-ne. L'aïllament d'Espanya quedà més clar amb els anuncis dels suposats aliats de Madrid. La decisió de tots, el Regne Unit, els Estats Units i Austràlia, d'investigar com és que es llancaren a l'atac de Bagdad sense haver comprovat que els motius que adduien eren vàlids, deixa Aznar en una posició poc envejable. La ministra d'exteriors què vol que ens pensem quan diu que no hi ha res per investigar? Que potser Aznar ara té l'oportunitat que més ha desitjat: poder telefonar Blair, Bush i Howard per explicar-los allò que ells no han sabut veure. La trista realitat és que ni això pot fer. Aznar té molt clar què és allò que li dóna la confianca per continuar dient que les seves decisions sobre l'Iraq eren les encertades. Sap què hi guanyava, esperem. Només que no ens ho voldrà contar. Vol que nosaltres ens creguem, simplement, però Espanya es mereix més respecte del seu president de govern.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris