algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
15°

Per respecte a les víctimes de l'Iraq

Respecte a l'assumpte Carod-Rovira, l'altre dia vaig llegir als diaris la suggerència o exigència, no ho record bé, de na Rosa Estaràs als partits que formen el Pacte Progressista: «Allunyau-vos d'ERC, per respecte a les víctimes del terrorisme». En primer lloc, no entenc què vol dir n'Estaràs amb «per respecte a les víctimes del terrorisme», ja que Carod-Rovira no ha estat mai cap terrorista ni tampoc no ha justificat mai l'ús de la violència. En canvi, el govern Aznar sí que ha justificat la mort d'innocents. Recordem la guerra d'Iraq, guerra a la que ell i tot el seu partit donà suport perquè estava ben segur de trobar-hi armes de destrucció massiva. També havien d'alliberar el poble iraquià de la tirania del seu governant. I quina culpa en tenien les pobres víctimes si a Iraq hi havia o no armes de destrucció massiva? I quina culpa en tenien si governava en Sadam?

Bé, el cas és que no s'han trobat aquestes armes. I n'Aznar ni dimiteix, ni demana perdó. I no passa res.

En Carod-Rovira va esser imprudent. Crec que això és evident. Però ha presentat la seva dimissió. I n'Aznar, que donà suport a una guerra injustificada, no dimiteix.

Tal vegada, i seguint l'exemple de na Rosa Estaràs, però aquesta vegada amb proves i raó, hauríem de dir a n'Aznar que s'allunyi tot el que pugui d'en Bush, per respecte a les víctimes d'Iraq. O no tenen el mateix dret a viure les víctimes d'Iraq que les víctimes del terrorisme?

Aina Trias Roca. Esporles.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris