nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Un espai obert

Hem culminat un procés després de molts anys de feina que ha tingut, en aquests darrers dies, una intensitat especial. Tampoc no podia ser d'altra manera, quan s'inaugura una obra de tanta magnitud i amb la presència dels reis d'Espanya.

Crec que tenc un deute d'agraïment amb totes les persones que han treballat amb mi al llarg d'aquests anys al Museu del Baluard. Només ells saben la il·lusió que hem posat per vèncer entrebancs incomptables. M'enorgulleix dir que sempre els hem superat amb èxit. Quan és a punt d'arribar el moment de fer efectiva la renúncia al meu càrrec de president de la Fundació Museu del Baluard, també he d'agrair al personal, directius i accionistes de les meves empreses la seva comprensió. He dedicat una part del meu temps a una iniciativa que res no té a veure amb ells. Agraesc la seva col·laboració i el seu suport, sempre incondicional.

Així mateix, voldria tenir paraules d'agraïment per a les persones que han criticat tot el que hem fet fins ara. La seva censura ha estat un element imprescindible perquè intentàssim fer les coses bé. Mai no he pretès contestar, ni tan sols quan m'han atribuït paraules que mai no he dit. En una petita part, i encara que els sàpiga greu, l'èxit també és obra seva. Em dol, això sí, el comportament dels professors d'Art de la UIB. Crec que les seves crítiques arribaren en el moment més inoportú i que no es poden correspondre amb el rigor científic. Tanmateix, ratific el meu respecte per la institució acadèmica i deman comprensió a la resta de docents universitaris si en algun moment m'he deixat endur per un excés de vehemència.

Aquest mateix sentiment el vull transmetre també als empresaris hotelers. Sempre he dit que han de fer més per Mallorca del que fan, però entenc que era inadequat fer judicis semblants poc abans de la inauguració. Tanmateix, el major agraïment de tots ha de ser per a les persones que aquest passat cap de setmana han fet llargues cues per poder veure el Museu. Esper que el resultat no els hagi decebut, tenint en compte que allò que han vist només és el punt de partida. Demanaré a la resta de patrons del Museu la possibilitat d'ampliar les jornades de portes obertes per correspondre a aquest interès.

Crec que el Museu del Baluard és un espai que dinamitzarà la cultura, promourà l'interès per l'art i atraurà l'atenció del món exterior. Aquest és l'objectiu de totes les persones que l'hem fet possible i, també, de les que no. Just per això estic convençut que ho aconseguirà.

Pere A. Serra, president de la Fundació Es Baluard, Museu d'Art Modern i Contemporani

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris