cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
22°

Es Baluard ja camina

La impressionant presència i el suport de tantes personalitats, començant pels reis d'Espanya, i membres tan destacats de la societat civil de diferents indrets a la inauguració del Museu Es Baluard constitueixen el millor aval i el més insuperable senyal de sortida d'un projecte destinat a transformar la vida cultural de Mallorca. L'admiració expressada per tantes veus qualificades provinents d'un ventall tan ampli dels mons cultural, polític i empresarial són el reflex del que, sens dubte, sentirà el conjunt de la societat illenca a partir d'avui, en què les portes del museu s'obriran a tothom.

Perquè, en definitiva, una obra d'aquestes dimensions està feta per al conjunt de la col·lectivitat, perquè entengui que la creació artística forma part de les seves vides i avança en paral·lel al progrés, a la sensibilitat i a l'autoconsciència de poble lliure dels mallorquins.

Els convidats arribats ahir des de fora de l'Illa captaren tot d'una l'empenta de present i la capacitat de futur que representa el Museu Es Baluard. Segur que quan tornin ho faran havent augmentat el seu respecte i admiració per aquesta terra. De cara als visitants, la Mallorca tòpica com a illa de descans deixa de tenir sentit. Han vist, concentrada en un museu, la imatge d'un país vigorós, avantguardista, culte, amant i orgullós de la seva força. Han vist un museu del qual poden presumir poques ciutats del nivell de Palma, una ciutat que demostra un cop més la seva voluntat de ser modèlica, única i inimitable en les seves realitzacions més ambicioses, nobles i amb perspectiva de futur.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris