nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

Sublimar la covardia

És ben curiós que encara ara, començaments del 2004, que sembla que pràcticament tot està ja inventat, fins i tot la civilitat, no s'hagi pogut eradicar d'entre nosaltres la llefiscosa pesta, la ignominiosa tara, la bruta rata de claveguera, la mala bava, el pudent gargall de la COVARDIA. És molt bèstia el que està passant aquests darrers temps al poble de Petra. Anònims per un tub, a dojo, repartits per la vila, moltes vegades amb l'agreujant de la «valentia» afegida de nocturnitat, movent-se dins l'obscuritat com llop covard, concagat de por i barram estret.

N'he poguts recollir un bon esplet. El més antic data de dia 9-02-02, crec: «Carta abierta al ayuntamiento de Petra», («estos caciques del Ayuntamiento»). No signa. El 10-09-02: «Pueblo de Petra despierta». Signa: «Uno que ama la libertad, no el libertinaje». Simptomàtic. Dia 18-09-02: més «Pueblo de Petra despierta», de part de: «Uno que ama a Petra no sólo a si mismo». Mateixa data: «Saludos para los protagonistas del tren por fuera», «A la atención de Francisca Bauzà (Fatdara)» i: «Mi última súplica», signant respectivament «Uno que ama a Petra, no sólo a si mismo» i: «Vuestro amigo de siempre». El 25-09-02: «Pueblo de Petra despierta. Último acto» i: «Epílogo». Signa: «Un iluso residente en Petra».

A un altre del dia 8-10-02 el titula «Mi bola de cristal» i fa de bruixot, com una mena de «Rappel» a la petrera. Signa altre pic: «Uno que ama a Petra, no sólo a si mismo». El 7-10-03: «Requiem al PSM de Petra». No signa. Més: de dia 14-10-03: es titula: «Aleluya aleluya aleluya». Signa: «Uno que le dais náuseas. ¿Quién será?», així, per donar-li una mica d'intriga a l'endemesa. La mateixa data del 14-10-03, títol: «A los escogidos por Dios y por la turba para que rijan los destinos de Petra». Acaba signant: «Uno que particularmente le pide reflexion. ¿Quién serà?». El 22-10-03, un altre títol: «Al ilustre activista de las Baleares Juan Font Massot de Petra»; signa: «Uno que está activado contra el activista de Petra». Més o manco la mateixa data: «Comunicado de la asoc. de damnificados del Ajuntament de Petra». Hi adjunta una fotocòpia: «Hijos ilustres de Petra nombrados por Sampol. Los demás que se jodan».

També 22-10-03: «Al homo sapiens y su clan de Petra», sense signatura. Segueixen glossats d'aquests tipus: «Estic segu que to tes aquexes gloses que fetes/ tot es poble entendra/ menos tu/ que domes saps xerra catalá» (sic). O d'aquest altre: amenaces de mort al batle, tu, aquest bergant!: «Juan axi no porem a na/ val mes dexora a na/ no me vull voure obligat/ e ve de emplea/ es servici funerari». (sic). Valga'm Déu! Un perill públic a lloure, ostres! Tot plegat per acabar el 16-01-04 amb una carta en mallorquí macarrònic, «dedicada» a la col·laboradora d'UH. Sra. Truyols i signada per: «El Capitán Trueno», ni més ni manco. Tot plegat, barroer, abjurador de la condició de persona, llastimós, covard, ous nials, malaltís, terriblement penós. He arribat a un bon quern de conclusions referents a la personalitat de l'anònim justicier, però per avui ja em basta. Fa basca, tot plegat.

Fins i tot el bon humor i les ganes d'escriure m'ha esgotat el bosses tristes aquest. Abundaré un altre dia, prest, i arriscaré radiografia. Descobrir aquesta llengua de moix és cosa fàcil, ja ho veuran vostès. Gràcies per l'atenció.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris