cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

Alcem la veu pels qui ja no en tenen

Ens adherim als manifests que ja s'han fet públics i a tots els que es puguin fer en defensa de l'ensenyament del català i de la unitat lingüística de la nostra llengua estàndard, del seu prestigi social i de la seva protecció oficial per part de totes i cada una de les institucions de les Balears, que en tenen l'obligació estatutària.

Nosaltres, que assistírem a classes clandestines amb el Sr. Moll i fórem examinats, anys més tard, a l'Estudi General Lul·lià, defensam avui la immensa tasca de tots els professors que es formaren en aquell entorn i que al llarg dels anys més difícils feren classes privades i públiques de català de les Illes i passaren hores corregint, assessorant, aconsellant i encoratjant els alumnes a millorar constantment els nivells de català, desplançant-se de part a part de l'Illa, quan venia juny, per exercir d'examinadors d'aquell esplet d'estudiants decidits a descobrir la seva pròpia manera de parlar, engrescats a cada indret pel mestre d'escola o pel rector o pel responsable d'alguna associació.

El nostre agraïment a Francec de B. Moll, Andreu Arbona, Antoni Garcies, Bartomeu Payeras, Gabriel Vidal, Mn. Josep Capó, Mn. Bartomeu Oliver, Miquel Bota Totxo, Pau Llabrés, Catalina Calafell, Jordi Magrinyà i a tants d'altres que ja no poden alçar la seva veu però que ens empenyen a fer sentir la nostra, la dels seus amics i parents.

De cap manera no podem consentir que la seva empenta i el seu mestratge, sacrificat i dolorós mantes vegades, però sempre esperançat i il·lusionat, pugui esser, a hores d'ara, convertit, a causa d'una gens ingènua frivolitat política, en una cosa passada, llunyanda, simpàtica, quasi de rondaia: en un no- res de sucre.

Famílies Magrinyà-Bosch i Magrinyà-Palmer. Palma.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris