cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

El Suprem condemna el Constitucional

El fet que el Tribunal Suprem hagi condemant onze membres del Tribunal Constitucional, inclòs el seu president, a pagar 500 euros cada un d'ells al misser per arxivar un recurs sense estudiar-lo, suposa un fet sense precedents en la història recent del Poder Judicial espanyol i revela un conflicte entre ambdós tribunals que pot dur conseqüències importants.

Més enllà que Jiménez de Parga i els seus companys hagin de pagar una sanció, l'important és calibrar la humiliació que suposa aplicar una condemna al tribunal encarregat de vetlar pel compliment de la Carta Magna. En realitat, la sentència del Suprem revela la mala situació en què es troba aquest tribunal, el qual a la pràctica, i en molts d'expedients, no és tal Suprem sinó una instància intermitja i subjecta a la paraula final del Constitucional. També cal recordar que el PSOE fins i tot ha plantejat el seu desig de convertir els tribunals superiors de Justícia de les diferents autonomies en darreres instàncies. El Suprem ha quedat entrevessat i, a sobre, es troba amb un Constitucional presidit per un Jiménez de Parga acostumat a fer declaracions sorprenents i impròpies d'un magistrat d'aquesta altíssima categoria.

Però el més perillós de la sentència del Suprem és el desprestigi en què pot caure el Constitucional poc després d'haver pres decisions d'enorme trascendència com acceptar que Batasuna quedi fora de la Llei de forma inapel·lable.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris