algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 22°
18°

Sant Sebastià, present i futur

L'edició d'enguany de les festes de Sant Sebastià va ser una de les més participatives que es recorden. Aquest fet demostra que els ciutadans estimen i aprecien les festes populars, i que les saben fer seves un cop que l'impuls públic ha establert les bases per a la participació de tothom. Cada Sant Sebastià demostra que és fals el tòpic que els palmesans són apàtics i s'estimen més la vida retirada que no un dia sencer de bauxa, alegria i joia compartida. La realitat és una altra: aquest poble té ànima i esperit, i gaudeix compartint l'alegria del dia del seu patró. No hi ha distincions d'edats, ni de classes socials o nivell cultural, i sí molt desig de sentir la calor de la gernació i el sentiment de poble que hi ha darrere de tota bulla compartida.

També s'ha de felicitar les autoritats municipals perquè entenen cada cop més que la gent accepta i fa seus tot d'una tots els esdeveniments de caire popular que se li ofereixen.

I per un Sant Sebastià millor, seria convenient que l'Ajuntament es replantejàs donar ales als premis Ciutat de Palma en castellà per al pròxim any. La immensa majoria dels creadors de Mallorca conreen la llengua de Ramon Llull i està clar que el prestigi d'aquests guardons anava creixent dins tot l'àmbit de la cultura catalana. A què ve aquest intent despersonalitzador? Cort no s'atreviria mai a llevar la revetla tal com està organitzada i potenciada d'any en any. Per què, doncs, fa aquesta passa enrere? L'èxit d'aquesta edició ha de fer reflexionar l'Ajuntament perquè torni enrere amb aquest intent de donar ales a una cultura que no és la pròpia i que acabarà per perjudicar-la. Rectificar en la qüestió dels premis seria el més bell colofó al Sant Sebastià 2004.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris