cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Jocs Olímpics de París?

Ha començat la batalla per triar la ciutat on se celebraran els Jocs Olímpics del 2012. Espanya ha presentat la candidatura de Madrid per celebrar els Jocs vint anys després de Barcelona 92. Cada equip fa el que pot per semblar molt confiat que guanyarà malgrat la competència forta d'altres ciutats. Però la veritat sobre les seves possibilitats, malgrat tota la publicitat, no és difícil de descobrir. Basta fer una ullada a què en pensen les cases d'apostes. Reflecteixen un coneixement prou detallat del procés de selecció i les condicions que ofereixen cada un dels candidats.

Madrid, en aquest barem, no en surt molt ben parat. Un dels seus principals problemes és Barcelona i el Jocs del 92. En l'escala olímpica, un lapsus de vint anys és molt poc per tornar a donar els Jocs al mateix estat. Al seu favor, segons les cases d'apostes, té la gran afició dels espanyols per l'esport. Espanya té més probabilitats de vendre totes les entrades que segons quins altres països de sang més teba, per així dir-ho. S'accepten apostes per Madrid a sis contra un. La capital espanyola va una passa per davant Nova York en la taula. Els americans compten amb una capacitat publicitària inigualable i el que resta de la simpatia internacional per allò de l'onze de setembre. En contra seu tenen que els Jocs d'Hivern del 2010 van a Canadà i no se solen celebrar els dos Jocs en el mateix continent. A més, encara ens recordam de les crítiques d'Atlanta, on es donà la primera clausura en què Samaranch no digué allò d'«han estat els millors Jocs mai vists».

S'accepten apostes per Nova York a vuit contra un. Per davant de Madrid va Londres, que pateix d'un sistema de transports que no podria servir l'allau de visitants i té un rànquing de cinc contra dos. Però davant de tots està París. La Copa del Món del 98 va ser espectacular. Té l'Stade de France olímpic i milers d'hotels per allotjar visitants, a més de transport públic més que adequat. Si voleu jugar-hi els doblers, posau-los aquí. París va a onze contra vuit.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris