cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
21°

Qui estima Mallorca no la destrueix

El GOB atacàrem el govern del Pacte de Progrés perquè no van fer prou.

Vàrem qualificar la seva política territorial de «ridícula» perquè no assoliren els seus compromisos de protecció del territori i de fre al creixement urbanístic. Ara bé, la involució que ens fan patir els governs del Partit Popular i d'Unió Mallorquina són infinitament pitjors. Els governs presidits per Jaume Matas i Maria Antònia Munar han reprès amb urgència les polítiques territorials i ambientals que més afavoreixen els interessos del capital especulatiu, però que menys s'ajusten a la sostenibilitat i a la justícia social.

Per centrar-nos únicament en el cas mallorquí, ja han perpetrat la desproteció del Parc Natural de Llevant, proposen urbanitzar immediatament 13 km a indrets tan màgics i valuosos com els Banys de Sant Joan a la font Santa del Salobrar de Campos, l'entorn del Monestir de la Real a Palma o les possessions de Sa Vinyola i Son Durí a Campos; el Pla Territorial de Mallorca augmenta les places residencials i turístiques possibles fins quasi duplicar-les afegint-ne prop d'1 milió, el mateix Pla es proposa afavorir la construcció de més camps de golf (i ja n'hi ha 17!), festegen amb la possibilitat de fer-nos caure al damunt més parcs temàtics -que desfiguren el camp, promouen el consum sumptuari i forcen el creixement extensiu de les àrees urbanes-, amplien la capacitat d'acollida de l'aeroport fins als 38 milions de passatgers anuals, amplien també la capacitat d'incineració de residus, la dessalació d'aigua i el proveïment elèctric provenint de l'ús d'energia nuclear a Vandellòs i, finalment, esquarteren l'illa amb un sense fi d'autopistes i autovies.

Pel que fa als projectes d'autopistes i autovies, està clar que totes les ampliacions de capacitat del viari ens empenyen a moure'ns de cada dia més. El cotxe és una trampa, i mortal per entre 30 i 50 persones cada cap de setmana (per tota Espanya), com a conseqüència inexorable de l'augment del trànsit viari. Els grans centres comercials i d'oci, les urbanitzacions extensives i les grans autopistes ens fan de cada dia més esclaus del cotxe. Amb aquest model de vida i de dispersió de les funcions territorials és impossible satisfer les necessitats de transport amb mitjans col·lectius, com el tren o l'autobús.

És per aquesta discrepància amb les polítiques territorials i ambientals dels governs del PP i d'UM que us convocam a manifestar-nos a Palma el proper dia 14 de febrer, a les 18 h. sortint de la plaça Espanya. Més enllà del que puguin proposar els partits polítics per a les eleccions generals del mes de març, els ciutadans volem fer sentir la nostra veu per exigir als governants que atenguin més al bé comú i no tant als interessos econòmics. Qui estima Mallorca no la destrueix.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris