cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
18°

La coalició

L'enteniment del PSM, EU, ERC i Els Verds per formar una llista única al Congrés i al Senat a les pròximes generals va molt més enllà d'un acord conjuntural de formacions que saben que per separat no poden aspirar a tenir cap tipus de representació. Després de la desfeta del Pacte de Progrés, bona part de l'esquerra necessitava donar aquesta imatge d'unitat, i el que no va ser possible el passat 25 de maig perquè cap dels partits no hi estava interessat, ara sí és una realitat. D'aquesta manera, les possibilitats d'aconseguir un diputat són clares, i probablement sense perjudicar el PSIB-PSOE de Francesc Antich, ja que en cas que els progressistes assoleixin escó és molt probable que el restin a les expectatives del PP.

A més, el pacte quatripartit obre una nova dinàmica: potenciar l'enteniment entre nacionalistes, esquerra clàssica i ecologistes en un moments en què l'hegemonia del PP sembla insalvable. En aquest sentit, és una esperança per a un electorat fart de divisions, bregues intestines, mals entesos i la més variada gamma d'autoflagelacions i banderillades dins el camp de l'esquerra i entre les famílies de cada partit. Només aquesta mostra de sentit comú en presentar candidatura conjunta és possible que reporti molts de vots.

I el més important és que el quatripartit assoleixi un discurs comú, clar i ben estructurat que faci entendre a la gent que és possible la defensa del progressisme balear a Madrid, i que allà es poden establir aliances suficients perquè els problemes illencs tenguin molta més repercussió estatal de la que han tingut fins ara.

Per altra banda, l'arribada de Francesc Antich al Congrés també pot potenciar aquesta línia d'actuació, encara que sigui des de formacions polítiques diferents.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris