nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

El femer de la plaça de la Mercè

Els veïnats de la plaça de la Mercè ja estam cansats de contemplar amb impotència la progressiva degradació que ha experimentat el nostre entorn. Després d'haver-se implantat la recollida pneumàtica i d'haver-se fet una important reforma de l'entorn urbà tot hauria d'abonar cap a la millora d'aquesta àrea del centre de la ciutat, però la realitat ha estat ben distinta.

El problema ve per la decisió d'EMAYA de col·locar contenidors tradicionals a la façana de l'església de la Mercè, per compensar el fet que les bústies pneumàtiques comercials de la plaça no podien funcionar perquè afectaven l'estabilitat d'un edifici. El resultat d'aquesta decisió ha estat desastrós, convertint l'església i l'entorn de la plaça en la deixalleria col·lectiva de tota la barriada, on van a parar tots els fems (s'arriben a acumular vertaderes muntanyes de fems) i trastos vells que ningú vol. Per si això fos poc, aquesta situació de deixadesa actua com a punt d'atracció per a marginats i borratxos que escampen el fems acumulat, intimiden els vianants i feligresos, fan les seves necessitats al mig del carrer, etc. Els veïnats i els comerciants de la zona ja estam desesperats i cansats de telefonar a l'Ajuntament, a la policia local, a EMAYA, etc. però res se soluciona i la degradació continua.

Per solucionar un problema que no era tal, s'ha creat una situació que és insostenible. Recordem que just al costat de la Mercè, a la placeta de Sant Felip Neri, hi ha bústies comercials que funcionen; i molt a prop, als carrers Velázquez i Vallori, hi ha les bústies domèstiques de la nostra zona que sempre han funcionat. Per això, demanam al Sr. Antoni Nadal, president d'EMAYA, i a la Sra. Catalina Cirer, batlessa de Palma, que com a responsables en darrera instància d'aquesta situació donin les instruccions pertinents perquè es retirin els contenidors de la plaça de la Mercè i que se'ns retorni a la situació d'higene pública a la qual tenim dret.

Damià Perelló Femenia. Palma.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris