lluvia ligera
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
18°

Per una llengua de consens

Antoni Mir deixa la presidència de l'Obra Cultural Balear després de dotze anys per accedir a un càrrec de relleu a la Generalitat de Catalunya. És important que un mallorquí amb projecció pública pugui desenvolupar la seva tasca fora de l'Arxipèlag per poder demostrar la personalitat i l'estil de feina dels illencs. Enhorabona. I, tanmateix, és necessari recordar que Mir se'n va de Mallorca deixant qüestions importants no resoltes, com ara la reconstrucció de can Alcover i, més encara, una llengua catalana en retrocés, com ell mateix admet, tot i les nombroses accions desenvolupades des de l'OCB.

Pensam que, des d'aquesta perspectiva de preocupació, s'ha de valorar la concentració que es farà avui davant el Consolat de la Mar en defensa de la llengua pròpia. L'experiència de les tasques de normalització realitzades els darrers anys demostren que es pot avançar molt més amb esperit de consens que amb posicions extremes. Per garantir la presència de la llengua catalana a les Balears s'ha d'aconseguir l'apropament de les diferents capes socials envers aquest objectiu comú.

És legítim i democràtic protestar quan es creu que l'idioma propi està en perill i que es demani una acció més decidida als poders públics, però també sabent actuar amb habilitat per no fer de la llengua un arma dels uns contra els altres, sinó tot el contrari: la més adient, eficaç i perfecta eina per al diàleg i l'enteniment entre tots els balears.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris