cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

Comença la batalla

A partir d'avui, tant les Balears com el conjunt de l'Estat tornen a estar en precampanya electoral. L'esquerra ha de superar molt aviat la depressió de la derrota de maig, ja que en el seu conjunt els progressistes aspiren a tenir representació a Madrid. El PSIB-PSOE perquè té assegurats almanco dos diputats, mentre que la coalició PSM-EU i altres formacions pot aconseguir-ne un per primer cop en la seva història. Mentrestant, el PP prepara el seu do de pit i intentarà repetir els resultats del 2000, que li garanteixen cinc diputats. Encara que el debat a nivell d'Estat, amb les propostes federalistes de Zapatero, marcarà també aquí el ritme de la campanya, el cert és que les Balears tenen plets interns molt importants, com és, en primer terme, l'aplicació del Pla de carreteres.

Enmig d'aquesta conjuntura, qui té una posició molt complicada és Unió Mallorquina. Per un costat és l'única candidatura important que no pot aspirar a tenir representació. Per l'altre, cal veure com responen els votants al seu recent pacte amb el PP. Tot i així, el partit de Munar té l'explicació de sempre davant uns resultats adversos: «Aquestes no eren les nostres eleccions».

Però serà molt interessant fer una lectura en clau interna. I és que en el conjunt de l'Estat el PP amaga les seves enquestes més optimistes, que donen una victòria aclaparadora a Rajoy.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris