nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

Impropi d'homes

D'aquesta manera qualificava el crim el pare de l'assassí de la darrera víctima -i primera del 2004- de la violència masclista a la nostra Comunitat. Els centenars de persones que dissabte passat ens reunírem una vegada més a la plaça Joan Carles I de la nostra ciutat per manifestar el nostre rebuig per enèsima vegada a una nova bàrbara i fatal agressió a una dona poguérem comprovar el clima d'indignació davant uns fets que, lluny de remetre, estan entrant en una perillosa sensació de costum i inevitabilitat que haurien d'encendre tots els llums d'alarma social que permetessin trobar una solució a aquest mal endèmic del nostre segle.

La classe política en general, i especialment els qui ens governen, els jutges, la policia, ningú no pot romandre més sord al clam esquinçador d'una violència que amenaça de dinamitar la nostra pròpia convivència com a éssers humans. Com a tals, no ens podem permetre el que sens dubte és un dels més greus retrocessos democràtics consagrats en la majoria de textos constitucionals, és a dir, la minva del dret a la igualtat que garanteix el progrés i l'evolució de tot grup humà mínimament cohesionat.

En tot cas pertoca també als homes reflexionar sobre algunes de les conductes tengudes com a «normals» en la nostra relació amb les dones. Arribar a la conclusió que moltes d'elles resulten impròpies de la nostra condició pot constituir un exercici tan sa com necessari en l'actual conjuntura. Les dimensions del drama són, al nostre parer, un punt de partida inexcusable per començar-lo a posar en pràctica.

Miquel Àngel Lladó Ribas, portaveu del Grup d'Homes contra la Violència Masclista. Marratxí.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris