cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
18°

Sempre els Reis Mags

En els darrers anys cada vegada més mallorquins adopten el costum estranger de celebrar amb els seus fills el Papà Noël la Nit de Nadal i van deixant en un segon terme la celebració del Reis Mags. Argumenten que així els nins poden gaudir de les juguetes durant totes les festes. Pens que es tracta d'un error enorme. Per un costat es trenca una de les nostres tradicions, i això sempre és dolent, alienant i orfe d'esperit de poble. Però per l'altre crec que perjudiquen els nins. S'ha de pensar que la festa dels Reis és exclusivament per a ells. Els infants són els únics protagonistes i això els fa immensament feliços, deixant-los marcats en sentit positiu per tota la vida, ja que per molts de problemes i situacions difícils que hauran d'afrontar quan siguin adults, ja hauran experimentat la felicitat, i aquesta és una força extraordinària per continuar endavant ja que, de grans, sàpiguen que és possible assolir la joia perquè ja l'han experimentada. Sempre lluitaran per retrobar-s'hi. Ja ho digué Rilke: «La pàtria de tota persona és la seva infància». No hi ha res millor que això per estimar la vida. Per contra, la Nit de Nadal ja està més compartida amb els grans. No és tan màgica per als petits. Ells ja no en són els protagonistes exclusius i ja no és possible del tot crear-los aquesta bella felicitat de sentir-se el centre de l'univers. Queda diluïda enmig del sopar i la bauxa dels grans.

També veig com un doi l'argument que entregant les juguetes el dia 24 podran gaudir-les totes les vacances. Les juguetes són essencialment il·lusió, i tot l'ambient que es va creant, setmana a setmana, dia a dia, durant aquestes vacances per donar més solemnitat al dia assenyalat de l'arribada dels Mags engrandeix moltíssim l'alegria de rebre finalment els regals, que es converteixen per a l'infant en un premi, en un impacte inoblidable.

Escric aquesta carta per denunciar la beneitura dels que celebren el Papà Noël. I crec que, en el fons, ho fan per presumir de moderns i d'imitar el que veuen a les pel·lícules americanes. No saben el que fan.

Lluïsa Servera Bibiloni. Palma.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris