cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
18°

Visita històrica del primer ministre indi a Pakistan en els últims 4 anys

El viatge no està relacionat amb la millora de les relacions entre els països, sinó amb la SAARC

La visita del primer ministre indi, Atal Bihari Vajpayee, al Pakistan és la primera d'un cap de govern de l'Índia al país veí des de febrer del 1999, quan el propi Vajpayee firmà una declaració amb el primer ministre pakistanès de l'època, Nawaz Sharif.

Aquella visita fou la primera de Vajpayee com a cap d'Executiu al país veí i consistí en una jornada amb autobús en la qual firmà la declaració de Lahore. En tot cas, en aquesta ocasió el motiu del viatge no està relacionat amb la millora de l'enteniment entre els dos països, sinó amb la cimera de l'Associació per a la Cooperació Regional d'Àsia (SAARC).

Vajpayee arribà a Islamabad en un vol directe des de Nova Delhi, fet que en part suposa un indici que les relacions entre ambdós països caminen cap a la distensió, ja que dijous passat el trànsit aeri entre les dues capitals quedà restablert després de dos anys de suspensió. A la seva arribada a l'aeroport d'Islamabad, el primer ministre indi saludà amb una estreta de mans el seu homòleg pakistanès, Zarafullah Khan Jamali.

Tanmateix, malgrat el fet que existeixi un clima propici per a la millora de les relacions entre els dos països, el primer ministre indi descartà la celebració de trobades bilaterals. Els ministres d'Exteriors dels set països de la SAARC -Bangla Desh, Bhutan, Índia, Maldives, Nepal, Pakistan i Sri Lanka- tenen previst avançar en acords sobre la creació d'una zona de lliure comerç, l'aprovació d'una carta social i la firma d'un protocol per a la supressió del terrorisme.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris