algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

PERI de l'Arenal

Aquest dies han aparegut a la premsa notícies preocupants sobre un pla urbanístic a aplicar a l'Arenal. S'hi parla de reconversió, hi ha previst un gegantesc PERI (Pla Especial de Reforma Interior) que afectarà bona part de l'Arenal de Llucmajor i part de Palma. Això significa l'expropiació per a uns quants centenars de famílies que se veuran privades de les seves llars i a les quals se'ls donarà una compensació miserable entorn del valor de les seves propietats. Les expropiacions sovint tenen caràcter confiscador. En cap cas donen per a l'adquisició d'un nou habitatge en iguals condicions. Segons el Pla presentat, se substituiran les seves cases per equipaments esportius devora el Club Nàutic, que lògicament tendran una explotació i beneficis privats. Les cases que seran tomades pertanyen moltes a l'estil clàssic mallorquí d'estiueig. Indubtablement, no serà així en les noves. El que es presenta com un esponjament no serà tal, sinó que s'urbanitzaran zones rústiques a tercera línia i continuaran construint fins cap Enderrocat. També s'ha parlat de dos camps de golf i d'edificis singulars.

Hem de recordar amb tristesa les penoses actuacions expropiadores de las casetes del Portixol que foren substituïdes per les enormes torres de formigó que fan tan lleig a l'entrada de Palma. ¿No seria millor i més barata una rehabilitació de la zona retornant-li el seu caràcter tradicional?

Davant la inversió de mil milions d'euros que haurem de pagar els contribuents, no podem més que demanar-nos on és l'Hospital d'Inca tantes vegades promès? On són els habitatges per a joves? On son les residències per a la gent gran? Per què se volen tomar tantes vivendes? Quines seran les empreses que s'enduran el pastís?

Tot això pretenen presentar-ho amb una finalitat social i ens diuen que les obres duraran de 10 a 15 anys. Si el que es pretén es donar una bona imatge turística què passarà amb aquestes obres interminables i amb una zona que entrarà en un procés de degradació degut precisament pel mateix anunci d'aquesta expropiació massiva.

Més valdria a l'Administració que anàs a fer una volta per les platges de Can Pastilla o es Carnatge i es fixàs en la brutor existent. Tal vegada així comprendria que contractar un bon servei de neteja no costa tant.

Moltes gràcies per la seva atenció en la publicació d'aquest escrit.

Llorenç Salvà Catany. Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris