algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

Operació València

El PP obtingué ahir un notable èxit en aconseguir que València sigui la seu de la Copa Amèrica de Vela 2007, un esdeveniment que mourà quantitats ingents de doblers i suposarà una notable promoció per a la ciutat i per al conjunt de la Comunitat valenciana. El Govern de Madrid ja s'ha apressat a dir que el tren d'alta velocitat, que estava previst que arribàs al Túria el 2010, ho pot fer tres anys abans per aconseguir el definitu enllaç amb la capital.

No hi ha dubte que la Moncloa té un gran interès a fer que València avanci fins a intentar convertir-se en la segona capital de l'Estat en detriment de Barcelona. Les Olimpíades de 1992, quan governava el PSOE, serviren per aconseguir una gran promoció internacional de Barcelona i del fet català en el seu conjunt. Ara la dinàmica política avança en una altra direcció. Al PP li interessa moltíssim potenciar l'eix Madrid-València com a autèntic motor de la governabilitat de l'Estat. Així, la importància de l'autonomia catalana o de la basca, tot i el seu inqüestionable pes específic, quedaria «equilibrada» per aquest nou front, d'arrels molt més conservadores i d'«espanyolitat» inqüestionable.

Això explicaria l'enorme interès del Govern perquè València sigui seu de la Copa Amèrica. A partir d'ara arribarà una torrentada d'euros al braç mediterrani de Madrid. València viurà una transformació impressionant en el pròxim quadrienni. Ara es comprèn per què quedà eliminada abans d'hora la candidatura de Palma. Com sempre, Mallorca queda massa lluny de la Meseta. Com a màxim, les intencions d'Aznar respecte de Palma és que pugui servir de simpàtic apèndix de l'eix Madrid-València, que és on, segons l'òptica del PP, es courà l'Espanya del futur.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris