cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 15°
15°

Blues del Pla

Fa uns dies vaig canviar el meu llibre de capçalera, Miles Davis y Kind of Blue: la creación de una obra maestra escrit per Ashley Kahn i que em deixà el company Xavier, per un resum -esper!- del programa electoral del Partit Popular de Sineu. (Val a dir que també he repassat el d'un altre partit que mira per Mallorca i també per Sineu: dos minuts). Aquest nou model de creixement «sostenible» em té molt preocupat. Em treu la son.

La presentació del programa, després de fer esment de la idea bàsica de la campanya, «Junts amb il·lusió» i amb la seguretat que el -aleshores candidat a la presidència del Govern balear- senyor Jaume Matas, ens traurà a tots els sineuers de l'abisme econòmic en què ens trobam -a cop de talonari-, acaba amb la següent afirmació:

«Podeu estar ben segurs que per nosaltres, els integrants del Partit Popular, la major premissa que volem tenir d'aquí a quatre anys és tenir la consciència ben tranquil·la, poder mirar tothom a la cara, i fer el que es toca fer a cada moment. Que tinguem salut tots per veure-ho».

Difícil tasca aquesta, la del nostre equip de Govern, en aquests temps de creació «d'infraestructures modernes que ens proporcionin benestar i seguretat, d'un model territorial que asseguri el futur de Mallorca» (UM dixit). Temps de plataformes, manifestacions, cartes al director i, més endavant, d'expropiacions. Tot això sense oblidar la duresa del dia a dia... «el que volem és que vos sentigueu bé dins Sineu, que quan aneu pel carrer pugueu anar peus plans i no haver d'esquivar clots que també hi ha als camins de foravila», augmentar les subvencions, crear-ne de noves, contenir la despesa, abaixar els impostos...

No. Vull pensar que ja n'hi ha que no la hi tenen gaire de tranquil·la, la consciència. Alguns ni saluden ni miren a la cara... estan, o no, en contra de l'autovia?

A mi m'agraden els clots (com a en Toni Mariner el ferro rovellat), sobretot quan plou, i s'emplenen d'aigua; especialment, els de foravila. M'agradaria que els meus néts tinguessin bassiots per vessar. Vull que es puguin aixoplugar davall d'un vell garrover o d'una alzina centenària. Exigesc que per veure una ovella no hagin d'anar a un parc temàtic. Esper que, per ells, foravila no sigui el nom d'una gran urbanització del Pla.

És per això que us deman: aturau aquesta barbàrie, governants del PP-UM, dels pobles del Pla! Només vosaltres ho podeu aconseguir. Vosaltres, els qui voleu «fer el que es toca fer a cada moment». Fareu història. Coratge!

Notes:

*Premissa: Proposició provada anteriorment o donada com a certa que serveix de base a un argument.

*22.300 persones no són 4 gats.

Pere Joan Jaume i Vanrell. Sineu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris