algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
11°

Perdre el temps

Potser don Joan Huguet tengui raó i els consellers d'Hisenda, excepció feta del senyor Forcades, han estat tots de discurs avorrit. Ell els ha patit en escó propi i jo, que per aquella casa hi vaig de borino, no el contradiré. Però, d'aquesta realitat a obrir el televisor i dubtar si les notícies són sobre una sessió parlamentària o la grossa de Nadal, hi ha una lleugera diferència. Ahir, i que em perdonin si qualcú se sent ofès, el conseller Ramis en lloc de polític pareixia un nin de la madrilenya escola de San Ildefonso cantant els números. Cert que els neocons han decidit no fer política ni en el Parlament ni en els plenaris del Consell Insular. Entenen política com a acte de propaganda i plens i plenaris no entren en les llistes de màxima audiència. Amb aquest pensament, el debat és oferir oportunitats al contrari. I per a què voldran oportunitats els contraris si quan les tenen es dediquen a qüestionar objectius i recursos. Una incomoditat. Una mala passada i millor si es pot abreujar. Abreujar, retallar i convertir en bonsais de parlamentarisme les nostres institucions. Per a què deu voler l'oposició tractar temes com la llei de «Telecon», en el Parlament, o e«Pla Territorial en 7 dies», en el Consell? Segur que només per emprenyar, recercar defectes, comparar amb projectes anteriors, fer com si descobrís els motius dels canvis, insinuar que hi ha interessos privats i prevaricacions... i perdre les votacions. Se'ls derrota i punt, que és el que ha volgut la ciutadania (ells sempre saben el que vol la ciutadania, especialment des que són hermeneutes conversos) i es deixen les discussions en el terreny privat (ara no sé si en el terreny privat o en els privats de terrenys; però de terrenys, com sempre, segur que anava la cosa).

l l l
«Amb l'esperança de generar una reflexió i una reconsideració d'aquestes polítiques, convoquem a la concentració del dia 29 de novembre tothom que estimi les Illes Balears». No són les darreres paraules de la convocatòria de la manifestació de dissabte a Sineu, no. Aquesta se celebrarà a la mateixa hora a Barcelona. Estimen les Balears, és el nom d'aquest col·lectiu que no deixa la ignomínia en el terreny (altre pic amb la balearitzada paraula) domèstic.

l l l
Els que estimen Mallorca (la maté porque era mia) són els uemites. Farts que la gent es demani quina diferència hi ha entre un govern mallorquí del PP i un dePP amb càrrecs «cedits» per UM, han decidit fer públiques les diferències: ells no veuen amb bons ulls la beneficència amb Michel Douglas. Consideren un despropòsit el que ja tothom ho ha considerat. Encara s'ho pensen i dubten si radicalitzar-se en pla Ibarretxe (no amb Pla Ibarretxe; no és el mateix) i amenaçar el nord-americà de no deixar-se fotografiar amb ell, si per un cas torna a l'illa a arreplegar els trastos. Tanta duresa, no sé si el senyor Matas els la consentiria.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris