cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

Zapatero i Pujol

Tant el secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, com el president en funcions de la Generalitat, Jordi Pujol, estan demostrant un notable coratge davant l'escomesa de la cúpula del PP estatal, que no vol de cap manera que Esquerra Republicana de Catalunya entri a formar part del Govern autònom i aposta per un acord entre CiU i el PSC.

Però Zapatero animà ahir Pasqual Maragall perquè intenti formar un Executiu d'esquerres amb el líder del PSC de president i amb la presència d'ERC. Per la seva banda, Pujol enaltí la maduresa política de Catalunya i no es mostrà gens predisposat a entrar en el joc que agradaria a Madrid. Si CiU pot pactar amb ERC, ho farà. Mentrestant, el candidat del PP, Mariano Rajoy, es dedicà a pressionar la patronal catalana perquè intenti impedir que el partit de Carod-Rovira arribi al poder. Aquestes pràctiques del PP només signifiquen dues coses: la primera és la dubtosa formació democràtica d'uns líders dretans que es pensen que podran variar amb amenaces la sagrada decisió de les urnes. El segon punt és encara més feridor: tracten Catalunya com si fos una colònia a la qual es pot obligar a formar el Govern que més convengui a la metròpoli.

Zapatero i Pujol s'han desmarcat aviat d'aquesta vergonya. El Govern català, sigui quin sigui, serà el fruit de la decisió sobirana dels seus dirigents legítims, no una imposició madrilenya, més tenint en compte que els doblers que surten cada any del Principat per engreixar les arques del Govern central són al voltant de 12.000 milions d'euros (dos bilions de les antigues pessetes). Aquesta sí que és una raó prou poderosa perquè la dreta centralista rebutgi un Govern contrari als seus interessos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris