cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
25°

Els promotors

Els promotors i constructors immobiliaris expressaren ahir la seva preocupació perquè amb el futur pla territorial de Mallorca, que restringeix de manera considerable el creixement urbanístic, només podran atendre un deu per cent de la demanda. Els constructors afirmen que aquesta demanda és de 7.000 o 8.000 habitatges anuals. Així, no tindran un altre remei que apujar els preus.

És lògic que cada sector empresarial miri pels seus interessos, però són conscients els promotors del que suposa aixecar 8.000 habitatges nous cada any? Això representa un increment poblacional de més de 30.000 persones a l'any, o de quasi l'equivalent de l'actual població de Palma en una dècada. I què seria de Mallorca l'any 2015 si es fes cas a les seves exigències? Estaríem parlant d'una illa massificada amb un milió cent mil persones d'habitants de dret. Aquesta massificació duria problemes socials i econòmics enormes, a més de la pèrdua de l'encís turístic que encara es conserva.

Promotors i constructors demanen pa per a avui i fam per al demà, i les seves empreses seran les més perjudicades si d'aquí a una dècada ja no quedàs res per construir. Respecte de l'encariment desfermat, correspon a les institucions aplicar les mesures adients. I cal recordar que en l'actualitat hi ha uns vint mil habitatges buits només dins Palma. El camí de la rehabilitació no ha fet altra cosa que començar i aquí promotors tenen un ampli camí per recórrer, sobretot pensant en els illencs joves que vulguin crear la seva pròpia llar. Però el que no es pot consentir de cap manera és un consum desbocat de territori i mantenir les portes obertes a una immigració descontrolada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris