algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
19°

Preu de l'habitatge i desequilibri territorial

El brutal increment del preu de l'habitatge tant a les Balears com en el conjunt de l'Estat constitueix un seriós avís al Govern Aznar i a tots els executius autònoms perquè actuïn amb decisió per aturar aquesta bombolla immobiliària que amenaça de distorsionar l'estabilitat econòmica d'Espanya. Una pujada dels tipus d'interès podria ser catastròfica per a centenars de milers de famílies que han apostat fort per adquirir la seva nova llar.

L'increment del preu de l'habitatge obeeix a fets molt concrets. A les Balears són evidents: l'escassesa del territori, l'allau migratòria i la constant arribada d'inversions. Davant aquestes premisses, es fa molt complex el manteniment d'uns preus ja de per si caríssims. Només la intervenció dels poders públics illencs podrà evitar que més i més ciutadans vagin quedant fora del mercat immobiliari. La qüestió de la Península és molt més paradoxal: l'encariment és fruit de la feridora descompensació entre territori i l'estructura productiva. L'habitatge és caríssim allà on estan concentrats -excessivament concentrats- els llocs de feina.

Les Balears estan saturades, igual que Madrid, part de Catalunya i del País Valencià i nombrosos nuclis concrets de diferents autonomies. Mentrestant, bona part de la Península va cap a la despoblació. En conseqüència, el problema de l'habitatge ho és també d'Estat. D'un Estat incapaç de trobar el seu equilibri intern.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris