cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
25°

Carod o l'ambició del catalanisme

Com diria l'admirat Joan Mir, a les eleccions de demà és probable que ERC sigui indispensable per formar Govern a Catalunya. La clau és que té un líder ben diferenciat del dels altres partits o coalicions. Fill intel·lectual de Rovira i Virgili, es va canviar els llinatges per manifestar aquesta admiració. Quan Ja nomia Carod-Rovira va conèixer Teresa, la néta de Rovira i Virgili, i s'hi casà. Procedent del món obrer i immigrant, lluità per la secretaria general d'ERC en un congrés en el qual només tenia 200 vots enfront dels 900 d'Àngel Colom i els 1.000 de Joan Hortalà. Pacient i perseverant, desbancà Colom de la secretaria general. Diuen els qui el coneixen a fons, com és el cas de Joan Mir, que «ara és probable que la situació es repeteixi; que ningú no esperi que Carod es conformi amb unes quantes conselleries, ja que el seu projecte vital és arribar a ser l'hereu de Macià i de Companys».

Hi va haver un detall en el debat dels caps de llista aspirants a president de la Generalitat que no passà desapercebut. Els altres candidats demanaren el vot per al seu partit. Carod digué: «Voteu -me». Fou tot un missatge. «Serà divertit veure la histèria de Madrid si Carod és decisiu i no es conforma amb poca cosa», considera Joan Mir. I afegeix: «un independentista amb una idea clara de Països Catalans, que pot encapçalar la Generalitat, seria excessiu per als fins analistes mesetaris que arreglen cada dia el món».

I és que els qui han tractat Carod-Rovira saben que té preparada una jugada mestra que pot deixar bocabadats Aznar i els qui l'envolten.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris