cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

La pugna catalana

Diumenge se celebren al Principat unes eleccions que poden tenir molta importància per a les Balears, en cas que guanyi o governi el PSC. Al carrer Miracle de Palma, seu del PSIB, es resen novenes perquè Pasqual Maragall assoleixi, a la fi, el Govern de la Generalitat. Això significa que podrien arribar importants suports i que un govern de progrés establert a la plaça de Sant Jaume de Barcelona donarà ales a l'oposició a l'Executiu Matas. Però els resultats no estan gens clars. Sembla que Artur Mas, amb una campanya molt potent, està escalant posicions, i l'ERC de Josep Lluís Carod-Rovira ja comença a dir que seria partidari d'un govern de concentració que inclogués totes les forces polítiques exceptuant el PP. Això, a la pràctica, vol dir que no tanca les portes a un pacte amb CiU sempre que els números bastin. S'ha de pensar que un front nacionalsita seria ben vist per part de la societat catalana.

Un altre factor que hi juga molt és el PSOE estatal, que de cap manera no vol l'arraconament de Mas, ja que els seus vots podrien ser molt importants per formar govern a Madrid el març en el cas que Rajoy no obtengui la majoria absoluta. Totes les possibilitats obertes, excepte una: el PP no té res a fer a Catalunya. Els comicis del Principat, passi el que passi, donaran ales a tots els que s'oposen al consevadorisme popular. I qui ho té clar és Josep Piqué, que es queixa amargament en privat de no obtenir tots els suports necessaris per part del seu propi partit.

Si Maragall fos el president és molt probable que Matas reaccioni ràpidament amb la qüestió de la recepció de TV3, en la qual Antich passaria a tenir-hi un cert protagonisme. Una victòria del PSC podria accelerar l'inici de les emissions de la televisió autonòmica balear i deixar «sense sentit» la recepció de les cadenes catalanes. S'acosta una data clau. És lògic que el PSIB, sobretot l'ala més maragallista, encapçalada per Antich, miri amb esperança, i fins i tot amb instint de supervivència, el que passarà diumenge.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris